DE CE OBOSIT?

În această lume dură, nu există cineva care să nu fie obosit.

Întrebarea este: de ce obosit? Obosit de a lupta? Sau obosit de suferință?

Pentru că există o mare diferență între aceste două persoane.

Cel obosit din cauza suferinței, într-un moment al vieții, învins de teamă, poate chiar să meargă în peșteră, dar când este epuizat de suferință, iese și ia o atitudine, înfruntă și își învinge temerile, pentru a inversa situația de doborâre și rușine.

Așa cum a făcut Ghedeon, care din cauza atitudinii sale , a primit de la Dumnezeu chemarea pentru a schimba viața lui și a acelei națiuni.

‘’Apoi a venit Îngerul Domnului și S-a așezat subt stejarul din Ofra, care era  al lui Ioas, din familia lui Abiezer.GHEDEON, fiul său, BĂTEA GRÂUL ÎN TEASC, ca să-l ascundă de Madian.’’ Judecătorii 6:11

Contrar profetului Ilie, care chiar având mari experiențe de eliberare cu Dumnezeu, înspăimântat din cauza unei scrisori, furios de necredința și ingratitudinea poporului lui Israel, ‘’și obosit să lupte’’, i-a cerut lui Dumnezeu moartea și a fost într-o peșteră. El a fost învins de teamă și așa i-a cedat locul său lui Elisei.

E atât de adevărat că Dumnezeu a ales pe altul pentru a-l înlocui și i-a zis:

‘’Să ungi pe Iehu, fiul lui Nimși, ca împărat al lui Israel și să ungi pe Elisei, fiul lui Șafat, din Abel-Mehola, ca prooroc în locul tău.’’  1 Regi 19:16

Spuneți-mi, dvs de ce sunteți obosit(ă)? De suferință sau de luptat?

Pentru că plecând de la răspunsul dvs, este posibil să știți unde veți merge: să ieșiți din peșteră sau veți fugi într-o peșteră.

Dumnezeu să vă binecuvânteze foarte mult!

Episcopul Guaracy santos

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

2 comentários

mihai sebesan Răspunde 28 noiembrie 2012 la 3:31

ma numesc mihai sebesan ma aflu in irlanda sunt intro situatie foarte critica si de disperare de viata si suferinta crede-ti ca ma puteti ajuta cu ceva!!!ms ….

Marioara Răspunde 2 decembrie 2012 la 10:19

Sunt obosita de lumea rea care se invirte in jurul nostru si nu vrea sa se schimbe ,se merge mereu pe varianta „daca a murit capra mea de ce sa nu moara si a vecinului ” In loc sa respectem Poruncile Domnului Dumnezeului nostru noi le calcam in picioare ..Spune Domnul ” iubesteti aproapele ca pe tine insuti ” citi fac acest lucru ? ba mai rau daca ai cazut in groapa iti mai pune piciorul pe cap sa te infunde cu totul ca el sa iasa basma curata .. Rugativa si pentru mine pacatoasa .Amin! Doamne eu sint cea mai mare pacatoasa dar iti multumesc din inima si suflet pentru tot si pentru toate,si te rog sa ai mila si de mine si de familia mea ..