Discriminare vs. Inferioritate

Discriminarea și complexul de inferioritate sunt probleme care există în zilele noastre și, din nefericire, sunt prezente în societate. Discriminarea e ceva de care suferiți dinspre exterior, spre interior. În timp ce complexul de inferioritate apare dinăuntru, spre exterior – el există, deja, înăuntrul persoanei și doar se exteriorizează. Trebuie să înțelegeți aceste două concepte, ca să le învingeți, din moment ce amândouă cauzează distrugere.

racismoDiscriminarea, prin definiție, are loc când există o atitudine adversă față de o caracteristică specifică și diferită. O persoană poate fi discriminată pe motive de rasă, gen, orientare sexuală, naționalitate, religie, statut social și așa mai departe.

Atunci, discriminarea se prezintă ca o problemă care vine de la alte persoane, care vine din societate. Ajungeți să fiți discriminat din cauza culorii. Pentru că sunteți negru, de multe ori, sunteți criticat. Fiindcă sunteți negru, sunteți marginalizat. Sunteți discriminat la școală, la muncă, în viața sentimentală, în viața socială. Oamenii nu vă privesc ca pe o ființă umană, ci vă privesc ca fiind un negru, ca fiind o negresă.

Cu toate astea, dacă aveți o credință vie în Dumnezeul Cel Viu, această discriminare care a existat în trecut, care există în prezent și care va exista în viitor, nu vă va afecta, niciodată. Pentru că, ce există înăuntrul dumneavoastră nu e o credință neagră, ci o credință vie. Culoarea pielii dumneavoastră e negru, dar credința n-are culoare. Credința dumneavoastră e un duh care vă face să înaintați, care vă face să sacrificați pentru succes și realizări. Ea n-are culoare, e un duh, o putere înăuntrul dumneavoastră.

Acum, cea mai mare problemă nu e discriminarea. Nu sunt cuvintele care vin din afară, spre interior, pentru că acestea pot fi, mereu, blocate. Puteți, mereu, să spuneți: „Sunt negru și sunt capabil”, chiar dacă oamenii vă judecă după culoarea pielii, dumneavoastră puteți să vă judecați după credința care există înăuntrul dumneavoastră.

Cea mai mare problemă e complexul de inferioritate, care, dacă căutăm să aflăm, se definește printr-o stare psihologică morbidă, în care persoana are convingerea intimă că e inferioară celor din jur și adoptă imediat o atitudine inadecvată sau derutantă.

Poate că asta s-a întâmplat și cu dumneavoastră. În intimitatea dumneavoastră, aveți această convingere că sunteți inferior, mai puțin important, că aveți o valoare scăzută. Și, inferiorizându-vă în fața situațiilor, ajungeți să adoptați un comportament inadecvat, timid, stânjenit. Vă retrageți din cauza acestui sentiment distructiv care există în interior. Chiar dacă sunteți mai puternic, vă vedeți mai slab; chiar dacă sunteți mai inteligent, vă vedeți fără inteligență, fără capacitate și valoare.

Învingeți acest complex care există înăuntrul dumneavoastră și nu dați ascultare discriminărilor! Spuneți: Sunt negru și sunt capabil!

Dumnezeul Bibliei să vă binecuvânteze!

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *