Inimă Nouă

man_pain”Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne. Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele, şi să păziţi, şi să împliniţi legile Mele” (Ezechiel 36.26-27).

De ce spune Dumnezeu că ne va da o inimă nouă?

E foarte simplu de înțeles, inima naturii umane e coruptă sau, mai bine spus, deznădăjduit de rea. E disperată pentru corupție.

”Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?” (Ieremia 17.9)

Omul poate fi generos și caritabil, dar asta nu-l face să fie eliberat de inima coruptă. Poate de aceea, multora nu le convine acest mesaj. Pentru o persoană care are aceste calități, e greu de înțeles că are o inimă coruptă.

Gândiți-vă, dacă inima ar fi perfectă, dacă n-ar exista nicio problemă, n-ar mai fi nevoie ca Dumnezeu să spună: Vă voi da o inimă nouă.

E clar că această inimă nu împiedică o persoană să vadă și să primească o minune sau o binecuvântare.

De exemplu, în cazul orbului din Ierihon, inima lui era coruptă sau nu? Dar inima femeii cu scurgere de sânge, era coruptă sau nu? Inima celor zece leproși era coruptă sau nu? Cu toate astea, ei n-au renunțat să fie vindecați!

Dar inima văduvei care a dat două monede, era coruptă sau nu? Ea n-a renunțat să prospere!

Acel centurion care s-a rugat pentru robul lui, oare nu avea o inimă coruptă? Dar, asta n-a fost un motiv ca robul lui să nu fie vindecat.

Ei au primit minuni, pentru că au manifestat credință. Condiția ca să primiți o minune nu e să aveți o inimă nouă, e suficient doar să vă exprimați credința.

În multe cazuri, puteți vedea chiar și o minune având loc, dar veți continua să fiți aceeași persoană, supusă vocilor acestei inimi și, cu siguranță, veți continua să suferiți.

Totuși, pentru a intra în Împărăția Lui Dumnezeu, mai întâi trebuie să vă nașteți din nou, pentru că în Împărăția Lui Dumnezeu nu se primesc corupți. Cel care era corupt și a fost în Împărăția Cerurilor, a fost aruncat afară – diavolul. Dar, nu numai diavolul, ci Dumnezeu i-a aruncat afară pe toți corupții!

E imposibil ca Dumnezeu să mențină o comuniune cu acela care e corupt. Dumnezeu îl acceptă pe corupt, dar numai pe acela care vrea să renunțe la corupție, să renunțe la inima înșelătoare și să moară pentru această inimă.

Cum nimeni nu poate să trăiască fără o inimă, Dumnezeu vă dă una nouă. E transplantul de inimă făcut nu de mâini omenești, ci prin Duhul Celui Atotputernic, Dumnezeul Veșnic.

Intenția nu e să judecăm pe nimeni, intenția e să ajutăm și de ajutat, se ajută numai cu adevărul.

Pentru că, în ziua în care persoana primește o nouă inimă, odată cu ea vine și un nou Duh și, desigur, o nouă viață.

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *