Dragoste fără interes

”Și Isus ședea în fața vistieriei și privea cum oamenii aruncau bani în vistierie; și mulți bogați aruncau mult. Și a venit o anumită văduvă săracă și a aruncat doi cadranți care fac un bănuț. Și a chemat pe discipolii săi și le-a spus: Adevărat vă spun că: Această văduvă săracă a aruncat mai mult decât au aruncat toți în vistierie; Fiindcă ei toți au aruncat din abundența lor; dar ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce a avut, tot avutul ei.” Marcu 12.41-44

Iisus observa persoanele oferind darurile lor în vistierie, și a văzut bărbați bogați, îmbrăcați în in fin și purpură ce puneau mari sume de bani, aur, pietre prețioase, cu adevărat, erau daruri de mare cantitate.

Dar Iisus de asemenea a văzut ofranda acelei văduve sărace, și doar a ei era o ofrandă înălțată, spontană și fără interes.

Darul, în mod normal, are în sine un interes, dar ofranda înălțată este voluntară, fără interese, curată, ce exprimă iubirea unei persoane, afecțiunea ei pentru Dumnezeu.

Persoana oferă acestă ofrandă, acest dar, din voință proprie și spontană, nu pentru că părintele a cerut, ci pentru că s-a născut în ea, aceea dragoste, aceea recunoștință, adică, un sentiment profund în a oferi Domnului ceea ce ea are mai bun, acest lucru se numește dar, ofrandă înălțată.

A fost ceea ce Dumnezeu a cerut poporului lui Israel, când a spus lui Moise:

”Vorbește copiilor lui Israel, ca să îmi aducă un dar: de la fiecare bărbat care îl dă cu voia inimii sale, să luați darul pentru mine.” Exodul 25.2

Desigur, cine face să se nască dorința darului înălțat este Duhul Sfânt.

De aceea, cei ce au urechi ca să audă, să asculte de acest Cuvânt, să înțeleagă și să scoată beneficii din el, ca viețile lor să fie prospere în toate sensurile, să fie propria binecuvântare, cu viața din belșug pe care Iisus a promis-o.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *