Dumnezeu față în față…

Iacov a fost uns întâi născut al tatălui său Isaac;

Iacov a avut viziunea scării al cărei vârf ajungea în Cer;

În aceea viziune, el a văzut îngeri urcând și coborând pe scară;

Iacov a auzit Vocea Domnului care era la capătul scării;

Iacov a prosperat și a rămas mai bogat decât patronul său, Laban;

Iacov, până în acel moment, a avut 11 copii bărbați;

Iacov, din nou, a văzut armata îngerilor pe care Dumnezeu i-a trimis pentru a-i asigura protecție continuă.

Ce motiv ar avea Iacov să aibă frică de fratele său?

Frica este semn al vinovăției. Până la urmă, cine nu datorează nu are frică.

Când presupusul pecetluit cu Duhul Sfânt poartă același duh de frică și mâhnire al lui Iacov, minim, este posedat de duhul înșelător.

Poate chiar să și aibă vreun succes precum al lui Iacov, totuși, duhul fricii nu îl lasă în pace, până când nu îndepărtează conștiința rea dinaintea lui Dumnezeu.

Cum să ai Duhul lui Dumnezeu și duhul fricii? Este posibil ca Duhul Sfânt să locuiască cu duhul de frică în același corp?

Chiar dacă Iacov a avut viziuni Divine și un succes aparent, chiar așa, sufletul lui nu avea liniște. Din nefericire, aceasta este condiția majorității celor ”botezați” cu Duhul Sfânt. Poartă în ei duhul fricii pentru că poartă același păcat ca și Iacov: un caracter rău.

Când a aflat că Esau venea în întâlnirea sa cu 400 de oameni,

“Iacov s-a înspăimântat foarte tare şi era frământat…”

Geneza 32.7

Atunci a apelat la Domnul, spunând:

“Apoi Iacov s-a rugat: „Doamne, Dumnezeul tatălui meu, Avraam, şi Dumnezeul tatălui meu, Isaac, Cel Care mi-ai spus: «Întoarce-te în ţara ta, la rudele tale, pentru ca să te fac să prosperi»,  nu sunt vrednic de toată îndurarea şi credincioşia pe care le-ai arătat faţă de slujitorul Tău, pentru că am trecut Iordanul doar cu toiagul meu, iar acum am ajuns două tabere.  Scapă-mă, Te rog, din mâna fratelui meu, Esau, deoarece mă tem că va veni şi ne va omorî pe mine, pe mame şi pe copii.  Totuşi Tu ai promis: «Te voi face să prosperi şi-ţi voi face urmaşii la fel de numeroşi precum nisipul mării care nu poate fi numărat.»“

Geneza 32.9-12

Strigătul

Disperarea lui Iacov l-a făcut să strige la Dumnezeul părinților lui, Avraam și Isaac. Acest strigăt disperat nu a învăluit sentimente goale, înainte de asta, a arătat o revolta cu o bază, pentru că a spus: “Cel Care mi-ai spus: Întoarce-te în ţara ta, la rudele tale, pentru ca să te fac să prosperi…” Adică, motivul terorii mele este pentru că ascult de Cuvântul Tău. Eu merg în întâlnirea celui ce vrea să mă omoare și nu am nici o condiție de a-l înfrunta. Vezi situația mea! Fratele meu vine împotriva mea cu 400 de bărbați de război. Ce să fac??…

Chiar așa frica nu l-a lăsat. Dar Dumnezeu i-a dat o direcție: la ce îmi este de folos familia, bogățiile, promisiunile lui Dumnezeu și dreptul de întâi născut, dacă voi muri?…

“… şi a pregătit din averea sa un dar pentru fratele său, Esau:…”

Geneza 32.13

Tot ceea ce avea în schimbul unei vieți de pace și departe de frică.

Darul era format din 200 de capre; 20 de țapi; 200 de oi și 20 de berbeci; 30 de cămile care alăptau, împreună cu puii lor, 40 de vaci şi 10 tauri, precum şi20 de măgăriţe şi 10 măgari. O adevărată comoară a acelei epoci în deșert.

“… şi-a luat cele două soţii, cele două sclave şi cei unsprezece copii şi a trecut vadul Iabok. I-a luat, i-a trecut vadul, apoi şi-a trecut şi toată averea.”

Geneza  32.22-23

Începând din acel moment a rămas singur și fără nimic, în dependența totală a Altarului.

Atunci, Îngerul Domnului a apărut și l-a transformat, și el a putut mărturisi:

“L-am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă şi totuşi viaţa mi-a fost cruţată.”  

Geneza 32.30

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *