Focul din Cortul Întâlnirii

Cortul Întâlnirii era Templul mobil al lui Israel în peregrinajul spre Țara Promisă. Printre multele ustensile era sfeșnicul de aur pur.

Ordinea Divină era ca cele șapte brațe ale lui să fie mereu aprinse. Pentru asta, preoții trebuiau să pună ulei pur de măsline continuu. (Exodul 27.20).

Sub Noua Alianță, fiecare născut din Dumnezeu este un Templu ambulant al Duhul Sfânt în direcție spre cer. Acest templu nou, precum și Cortul Întâlnirii, de asemenea are nevoie de ulei pentru a se menține aprins. Lumina lui nu se poate stinge niciodată, pentru că ea reprezintă Prezența lui Dumnezeu.

Preoții se împărțeau în ture ca să nu lase Templul în întuneric. Uleiul nu se putea termina. Era un sacrificiu constant.

Flacăra sfeșnicului astăzi este credința vie și activă. Credința rațională, inteligentă și supranaturală care necesită sacrificiul propriei voințe.

Pentru a menține această credință este necesar sacrificiul permanent al “voinței proprii”, în beneficiul voinței lui Dumnezeu.

Dacă facem o analiză pentru a ști de ce sunt atât de mulți creștini stinși, vom constata lipsa de lumină. Adică, lipsa Duhului.

Și există lipsă de lumină pentru că există lipsă de ulei pur.

Fără combustibil nu există foc. Fără foc nu există lumină și, în consecință, întuneric…

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *