IEȘI și DUTE

”Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta.” Geneza 12.1

Ieșirea din Haran, după cum am învățat, înseamnă ieșirea din tot ceea ce deformează IMAGINEA lui Dumnezeu în cei ce sunt fii ai lui Avraam în credință, în sinceritate și revoltă.

Aceștia pot fi într-o biserică creștină sau în orice alt segment religios, social, economic, spiritual sau intelectual.

Haran poate fi păcatul, mizeria, familia dezbinată, depresia, în fine, tot ceea ce nu combină cu IMAGINEA lui Dumnezeu. Este bine de reamintit că am fost creați pentru a reflecta CHIPUL și ASEMĂNAREA LUI. (Geneza 1.27).

Am văzut că mulți chiar au și ieșit din Haran, dar nu merg spre Canaan. Continuă împrejurul Haran-ului. Au trecut prin poartă? Da, oarecum. Dar, nu au început călătoria de 900 de km spre Canaan.

În această călătorie, deși este dură, crudă, sub un soare arzător și expus la tot felul de pericole, se întâmplă cele mai mari minuni pe care Dumnezeu vrea să le realizeze în viața noastră; întâlnirea cu Dumnezeu pe Altarele pe care le ridicăm pe parcursul peregrinării, noua naștere datorită sacrificiilor pe care le oferim pentru prezervarea comuniunii noastre cu Dumnezeu, și botezul cu Duhul Sfânt ce vine ca un jurământ al lui Dumnezeu sau pecetea Lui în viața noastră.

Problema în a nu asculta de ”DUTE”, și în a continua împrejurul Haran-ului, este aceasta, cu cea mai mică problemă, presiune sau situație adversă, ne întoarcem acolo. A fost așa cu mulți, din nefericire.

Mergem spre Canaan? Sunt 900 de km de experiențe fantastice cu Dumnezeul lui Avraam.

A colaborat: Episcopul Randal Brito

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

Eugenia Răspunde 27 iunie 2019 la 16:14

Eu cred