Încă un fiu al lui Avraam

”…În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor;” Faptele Apostolilor 10.34

Din acest motiv, Catedrala Credinței – Biserica Universală a investit în evanghelizarea în penitenciare. Și în Texas, SUA, nu este diferit. Biserica deja a ajuns să fie prezentă în nouă penitenciare, fiind, unul din ele, de siguranță maximă, cu execuția pedepsei de moarte, cunoscut ca și ”Death Row” (Culoarul morții). Cu slujbe zilnice, mai mult de 3 mii de deținuți au primit atenție și au învățat despre credința vie, despre iertare și despre nașterea din nou, în plus, mulți deja s-au botezat și au primit chiar și libertatea. Este cazul lui Case McCain.

”Copilăria mea a fost bună! Aveam tot ceea ce voiam și îmi era necesar. Am crescut jucând fotbal, baseball și golf. La școală, aveam note bune și nu aveam cu ce să mă preocup. Trei ani după liceu, în 2003, m-am căsătorit, și am rămas căsătorit pentru mai mult de 13 ani. Aveam 3 copii și trăiam viața, aparent, bună. Eram tipica ”familie americană”. Eu munceam și aveam grijă de familia mea cum trebuia. Dar trăiam de o formă greșită.

Într-o noapte, în 2008, eram într-un bar și a început o altercație , am fost să îl apăr pe prietenul meu și din acel moment, lucrurile au devenit grele pentru mine. După toată aceea confuzie, la două săptămâni, eu m-am predat Justiției. Timp de doi ani, am avut mai multe audieri despre acest caz, până ce în 2010, când am avut judecata mea, judecătorul m-a condamnat la 6 ani cu libertate condițională. Din cei 6 ani, eu am îndeplinit 5 și jumătate. În aceea perioadă eu ieșeam mult, mergeam al discoteci și discutam mult cu soția mea din cauza banilor și altor lucruri. Lucrurile deja nu mai erau la fel. În 2015, m-am divorțat și am început să ies cu tot felul de fete, să folosesc droguri și alcool. Timp de 2 luni, nu am fost la audiențele marcate, fiind în libertate condițională, și libertatea mea a fost revocată, din acel moment am fost condamnat la 6 ani de închisoare în regim închis. Atunci, am îndeplinit 3 ani.”

Dar, pe parcursul acesta, Casey a început să participe la slujbele realizate de Catedrala Credinței acolo în penitenciar. În ziua în care, prima biserică a fost inaugurată, el a fost prezent acolo, și a participat la toate slujbele, din acel moment. Ascultând de învățăturile și sfaturile preoților, astăzi, un an mai târziu, Iisus l-a dezlegat și la eliberat de la închisoare, și pentru gloria lui Dumnezeu, pe data de 15 iunie am realizat căsătoria lui.

”Viața este mult mai bună când trăiești pentru Dumnezeu. Chiar fiind în spatele gratiilor, eu eram mai liber ca niciodată, conducând alți tineri să îl cunoască pe Domnul Iisus. Fac lucruri pe care niciodată nu m-am gândit că le voi face, din acel moment. Astăzi pot ajuta multe persoane pentru că Iisus este în mine. Am fost eliberat de la închisoare de aproape 4 luni, am propria mea afacere și m-am căsătorit recent. Iisus este minunat!!! Tot ceea ce i-am cerut lui Dumnezeu în rugăciune, El m-a binecuvântat. Astăzi, sunt un luptător al credinței. Dumnezeu m-a binecuvântat ca eu să pot fi o binecuvântare pentru ceilalți.

Numele meu este Casey McCain, am 38 de ani, și aceasta este istoria mea.”

A colaborat: Episcopul Bira Fonseca

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *