Istoria lui Ghedeon – Partea 15

Strategia trâmbiței și ulcioarelor: (Judecători 7:15-18)

Acum, fără nici măcar o umbră a fricii care îl ispitise până atunci, Ghedeon îi anunță pe cei trei sute că a venit vremea. El are deja strategia, cu siguranță dată de însuși Duhul Sfânt, pentru că acum că nu-i mai este frică, Duhul lui Dumnezeu este liber să acționeze în el și prin el.

El dă oamenilor trâmbițele și ulcioarele cu torțe. Incredibil, acum le cere oamenilor să se uite LA EL. Adică el își asumă poziția de reprezentant al lui Dumnezeu acolo. Le spune celor trei sute să facă ce face el. Și, cot la cot cu Dumnezeu, el preia conducerea luptei: „sabia Domnului și a lui Ghedeon”. Nu mai are nicio legătură cu bărbatul care fusese până acum câteva clipe.

Dumnezeu nu mai apare vorbind cu Ghedeon și chiar și așa, Ghedeon știe ce să facă. Pentru că Duhul lui Dumnezeu are acum o legătură directă cu gândurile lui Ghedeon. Duhul lui Dumnezeu și duhul lui Ghedeon sunt una. Nu mai există o împărțire între cele două, nu se știe unde se termină una și începe cealaltă. Duhul lui Ghedeon nu îl mai blochează pe cel al lui Dumnezeu, Duhul Sfânt curge liber prin el. Este ceea ce Dumnezeu așteaptă de la cei care primesc Duhul Său.

A colaborat: Vanessa Lampert

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *