Istoria lui Ghedeon – Partea a 13-a

Dumnezeu hotărăște atacul: (Judecători 7:9-11a)

Dumnezeu îl trimite pe Ghedeon să atace tabăra madianită. Și spune că, dacă încă îi este frică să coboare acolo, poate să meargă și să spioneze și că să fie sigur. Și Ghedeon coboară să spioneze și să asculte conversația lor, așa cum i-a poruncit Dumnezeu să facă dacă i-a fost frică. Deci încă îi este frică.

Încă odată, vedem că, chiar și după ce a primit Duhul Sfânt și și-a depășit unele dintre fricile sale, Ghedeon încă se luptă cu frica. Acest lucru arată că, chiar și cu Duhul Sfânt, frica poate apărea, dar acum îl avem pe Dumnezeu ca să ne ghideze cum să învingem această frică. Și dacă ne supunem Cuvântului Său, putem învinge.

Ghedeon a asumat că încă îi era frică (nu a ascuns asta) și a ascultat de Cuvântul lui Dumnezeu, coborând în tabără. Din nou, se atrage atenția asupra răbdării lui Dumnezeu cu limitările lui Ghedeon. A avut această răbdare pentru că, de la început, chiar îngrozit, Ghedeon a ascultat. De data aceasta, nu Ghedeon este cel care își asumă frica și îi cere lui Dumnezeu un semn. Însuși Dumnezeu este cel care îi oferă posibilitatea de a-și atenua frica.

Dumnezeu știe totul despre noi. El cunoaște sentimentele noastre cele mai profunde și toate gândurile noastre. Nu are rost să încerci să ascunzi ceva de El. Dar El este pe deplin dispus să ne ajute cu tot ceea ce este necesar pentru a ne susține credința și pentru a ne depăși aceste limitări. Duhul Sfânt este ajutorul nostru în tot ceea ce avem nevoie pentru a face lucrarea Lui. Câtă dragoste și câtă răbdare!

A colaborat: Vanessa Lampert

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *