Istoria lui Ghedeon – Partea a 4a

Îngerul anunță că Ghedeon este eliberatorul: (Judecători 6:14-16)

Domnul se uită la EL și zice: „Du-te cu puterea aceasta a ta și vei mântui pe Israel din mâna madianiților; Nu te-am trimis eu?” Auzind asta, Ghedeon se sperie. El dă lista cu imposibilele și complexele sale.

Ce putere? Sunt cel mai mic din casa cea mai săracă! Și Dumnezeu dă răspunsul. Același răspuns l-a dat lui Moise, când l-a întrebat „cine sunt eu să izbăvesc poporul?”: Eu sunt cu tine. Și pentru că sunt cu tine, vei face lucruri extraordinare.

Aici vedem diferența dintre ceea ce credea Dumnezeu despre Ghedeon și ceea ce credea Ghedeon despre sine. Dumnezeu îl vedea pe Ghedeon ca pe cineva pe care îl poate folosi. Ghedeon se vede ca un mic vierme în deșert. Dar Dumnezeu este cel care avea să elibereze poporul, deci El este cel care stabilește criteriile pentru a defini cine poate și nu poate fi folosit.

Schimbarea duhului este o chestiune de a trece de la a fi persoana care vede condițiile sale umanede la care are așteptări, la a deveni persoana care, pentru că are Duhul Sfânt, se vede pe sine însăși cu ochii lui Dumnezeu și înțelege că dacă este cu El va putea face exact ceea ce face El, pentru că biruința va veni de la El. Și datorită acestei încrederi în El, persoana poate avea încredere în sine și poate acționa.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *