Istoria lui Ghedeon – Partea a 5a

Lui Ghedeon îi este frică de înger: (Judecători 6.17-22)

Plin de îndoială, Ghedeon cere o dovadă (prima) și aduce o ofrandă de alimente. El deja a arătat îndoială în legătură cu sine însuși, și acum se îndoiește că bărbatul pe care îl vede este un înger. Și se îndoiește că el este destinatarul corect al acelui mesaj.
Încă nu are siguranță că este în fața unui înger, dar când vede că focul a consumat prima ofrandă, îngerul dispare și descoperă că era cu adevărat îngerul Domnului, îi este frică să nu moară. Atunci el schimbă îndoiala pe frică! Ce mod oribil de a trăi.
Frica era ce va constant în viața lui Ghedeon. Curajul exista, credința exista, dar era totul îngropat sub un strat (sau mai multe straturi) de frică. Dar după ce a ridicat acel altar și a primit de la Dumnezeu pace după care era atât de însetat, Ghedeon decide pur și simplu să urmeze. Chiar simțind frică, chiar simțind îndoială.
Și acesta a fost începutul mersului lui Ghedeon spre o transformare a vieții sale și a istoriei a întregului său popor: decizia, pur și simplu, de a asculta.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *