Lucrări sociale realizate de Centrul de Ajutor Universal

Lucrările sociale realizate de Centrul de Ajutor Universal (Catedrala Credinței) susțin aproape 5% din populația braziliană. Statistici divulgate de Centrul de Ajutor Universal arată că în 2017 lucrările sociale au ajutat 9 milioane de persoane doar în Brazilia. Și împreună cu lucrările care se extind în aproximativ 82 de țări, acest număr ajunge la 11.127.500 de persoane împrejurul planetei. Sunt bătrâni, tineri, persoane situate sub linia sărăciei, dependenți chimici, alții viciați și închiși care au rutinele alterate și îmbunătățite de lucrările sociale ale Catedralei Credinței.

Ce 274.854 de voluntari ai Bisericii oferă ajutor în cele 5 continente pentru o populație vulnerabilă care include femei victime de violență și abuzuri, și adolescenți care împlinesc o pedeapsă socio-educativă (casa de corecție).
Una din lucrările cele mai eficace este Îngerii Nopții, care din 1980 reduce mâhnirile zilnice ale oamenilor străzii, problemă cronică în marile orașe. În 2017, grupul Îngerii Nopții a oferit sprijin pentru 26 de mii de oameni ai străzii, oferind alimente, haine și pături.
Grupul a oferit cursuri de învățătură și profesionalizare pentru oamenii străzii, care mai mult decât un ajutor imediat, au câștigat un viitor. Cursurile oferite pentru 600 de oameni ai străzii în diverse orașe braziliene au fost de tuns și cusături, clase de informatică, vopsitor, electrician, operator în telefonie, gastronomie, casier, dactilografiere și tele-marketing. În luna noiembrie a anului trecut, 235 de persoane care trăiau în situație de stradă s-au format și 105 deja lucrează cu carte de muncă. Aceste acțiuni au avut sprijinul unor firme publice și private.
Voluntarii programului social Oamenii Comunității vizitează cartiere sărace și, în 2017, au oferit pentru 1 milion de persoane atenție medicală, juridică, psihologică și de estetică. Grupul de asemenea donează haine și alimenteze de bază.
Lucrarea voluntarilor Universal în Închisori (UÎÎ) și cei de la Fundația Casa Brazilia duc confort la unitățile penitenciare și la casele de corecție. Peste 500 de mii de deținuți, 27 de mii de minori închiși și familiile lor, în afară de temnicerii și ceilalți funcționari primesc ajutor de la grupurile care realizează acțiuni sociale în închisoare.
Aceste grupuri oferă cursuri de profesionalizare, atenție medicală, stomatologică și juridică, cafeaua dimineții la ușa unităților pentru membrii familiei care vizitează deținuții și oferă alimente de bază, cărți și pliante informative, într-un program de resocializare de mult succes. Când iasă din detenție, ei reușesc să se integreze cu mai multă facilitate cu cunoștințele care le-au obținut prin cursuri, conferințe și slujbe. Lucrarea permite o reîncepere cu mai multă siguranță.
Ajutor pentru orice vârstă
Lucrarea Centrului de Ajutor Universal atinge fără deosebire tineri și vârstnici. Voluntarii Puterii Tinerilor Universală (PTU) și au Grupului Caleb dezvoltă acțiuni de educare și cetățenie. Sunt ședințe, cursuri, evenimente sportive, de muzică și dans, care abordează teme delicate precum consumul drogurilor, automutilare, drepturile celor de vârsta a treia, sănătate.
PTU a ajutat mai mult de 3 milioane de tineri anul trecut și Grupul Caleb a ajutat mai mult de 2 milioane de bătrâni abandonați de familii.
În 2017, 350 de mii de dependenți chimici sau învăluiți cu alte vicii au găsit o nouă șansă ajutați de Grupul Viciul are Vindecare. Lucrarea este dezvoltată în slujbe deschise și individuale, în ședințe și caravane, recuperând viciații și orientând familiile lor.
Cele 29 de mii de femei care au suferit vreun fel de violență domestică sau abuz și au căutat asistența Grupului Rahav, au primit de la lucrarea socială ședințe și cursuri care au recuperat și au întărit auto-estima femeii.
Pe parcursul anului 2017, cele 10 lucrări sociale menținute de Centrul de Ajutor Universal (Catedrala Credinţei) au realizat 175.765 evenimente, au donat 721.946 haine, 215.056 cutii de alimente de bază, 1.738.145 mese calde, 597.281 de cărți și 2.901.378 pliante informative, în Brazilia și în exterior.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *