Mai mult decât o simplă prietenie

Când încă eram mică, eu am auzit vorbind de Iisus, că El era mereu prezent, chiar și când nu mai era nimeni. El mi-a fost prezentat ca adevăratul Prieten, care niciodată nu mă va decepționa. Și, pentru mult timp, a fost așa cum eu L-am văzut, ca Prietenul meu.

În momentul durerii, la El mă gândeam, cu El vorbeam, și era El Cel care mă mângâia. Iisus mereu a fost cel mai bun Prieten al meu până în ziua în care eu, în sfârșit, am înțeles “de ce-ul” prieteniei Lui.

Așa este, prietenia Lui are un motiv și nu este doar pentru momentele dificile.

Persoanele Îl tratează pe Iisus ca și cum El ar fi doar pentru a le sluji.Pentru ele prietenia cu El este de folos doar când este nevoie de ea. Și imediat ce ea îndeplinește rolul ei, după uită de ea, se gândesc la alte lucruri, dau mai multă valoare altor persoane, și El rămâne doar cu aceea scrisoare de mulțumire pre-fabricată.

Nu a fost pentru acest lucru că El Și-a dat viața pentru noi, pentru a fi pur și simplu un Prieten. Prietenia Sa nu este doar pentru a cuceri mulțumirea și recunoștința noastră, ci toată viața noastră în întregime.

Când eu, în sfârșit, am înțeles ceea ce El voia de la mine, nu m-am gândit de două ori, m-am dăruit de trup, de inimă și de suflet. Nu doar pentru un timp sau cu anumite limite – eu am crezut și m-am lansat în totalitate.

Și Iisus S-a căsătorit cu mine în aceea zi, El a devenit Soțul meu și mi-a dat dreptul să am Tatăl Lui, Dumnezeu-Tatăl, ca și Tatăl meu de asemenea. Și eu am început să fac parte din familia Lui, care are cea mai mare moștenire pe care orice bărbat sau femeie ar dori să o aibă: viața eternă. Și, ca și garanție a tuturor acestor lucruri, El mi-a dat Duhul Său.

Atâta timp cât El nu vine ca să mă i-a pentru locuința eternă, este Duhul Său Cel ce mă ghidează, mă păzește, mă scapă, mă învață, mă îndeamnă, mă calmează, are grijă de mine și mă iubește.

Din acest motiv eu sunt fericită, și toți și toate lucrurile care vin împotriva mea nu mă doboară. Eu sunt protejata Lui, eu sunt Biserica lui.

În credință.

A colaborat: Cristiane Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *