Nu-i nimic sărmanule

Nu aceasta a fost învăţătura pe care Iisus ne-a spus-o: „…pomul se cunoaşte după rodul lui.” (Matei 12:33)

El ştia foarte bine ce spune şi unde vrea să ajungă. La început, El a apelat la logică: Dacă este aşa, atunci este şi aşa. În acest caz, dacă rodul este bun, atunci şi fructul este bun. Dacă rodul este rău, atunci, arborele este rău.

Această afirmaţie este logică, inteligentă şi indiscutabilă. Dumnezeu vrea să avem o astfel de inteligenţă. El vrea să ne folosim de logică pentru a descoperi rădăcina problemelor noastre.

De mai bine de 25 de ani, în lucrarea mea, eu sfătuiesc persoane în diverse probleme. Foarte rar vine cineva la noi ştiind care este cauza problemei.

În mod normal, oamenii doresc soluţia pentru problema vizibilă ce le cauzează durere în acel moment. Ele nu-şi dau seama că orice problemă îşi are originea şi rădăcina ei.

Ei spun că vor să-şi găsească de muncă, că vor să-şi îmbunătăţească comunicarea din relaţia lor, că vor să se lase de un anumit viciu, etc. Doar că toate astea nu sunt nimic altceva decât frunzele şi rămurelele unui arbore ce are o rădăcină mult mai profundă.

Nu-i nimic sărmanule.

Lipsa locului de muncă a apărut din cauza a unul sau mai mulţi factori. Lipsa de comunicare are şi ea cauzele ei ce afectează căsnicia. Viciul este doar o simptomă şi nu durerea în sine.

Aşa cum nimeni nu se naşte fără acţiunile unui tată şi a unei mame, nici o problemă nu apare din senin. Logică şi inteligenţă. Cu aceste arme vrea Dumnezeu să luptăm contra problemelor noastre.

Vreţi să învăţaţi să le folosiţi?

Veniţi duminică şi veţi fi învăţaţi cum să descoperiţi rădăcina problemelor dvs.

Episcopul Renato Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *