O istorie de iubire eternă

De ce așa de mare iubire?

De ce atât de multă pasiune?

Promisiuni peste promisiuni!

Juruințe de iubire!

O fidelitate care nu se schimbă!

Cel PreaÎnalt suspiră, El dorește, El visează cu transformarea ființelor infidele și rebele în națiunea Sa iubită, Iacovi care vor fi Israeli.

“Te voi zidi din nou şi vei fi rezidită, fecioară Israel! Te voi împodobi iarăşi cu tamburine şi vei ieşi la dans cu cei ce te înveselesc.”

Ieremia 31.4

Este într-adevăr admirabil să vedem pe Dumnezeul Cel PreaÎnalt dorind să curețe ceea ce El nu a murdărit, să edifice ceea ce El nu a distrus și să vadă fericiți pe cei care atât de mult L-au supărat. De fiecare dată când medităm în Cuvântul Lui Dumnezeu, avem oportunitatea de a vizualiza caracterul Său, felul Său de a fi și de a acționa înaintea diverselor situații. Este ca și cum am construi persoana Sa, aproape ca o hologramă înaintea ochilor noștri.

Când am meditat în Ieremia 31, mărturisesc că m-am emoționat, mi-au venit lacrimi în ochi, pentru că am putut imagina și vizualiza pe Dumnezeu ca persoană, cineva care suferă din iubire, cineva care a fost trădat și abandonat, și, în unele cazuri, uitat, dar chiar așa este capabil de a dori cu atâta intensitate întoarcerea celui care L-a trădat, și să planifice un scenariu de fericire și stabilitate pentru cine atât de mult L-a disprețuit de mai multe ori, și toate aceste lucruri fără să aibă ceva împotriva nimănui.

Vă puteți imagina o persoană așa?

Concentrați-vă și veți reuși!

“Domnul S-a arătat de departe, zicându-i: «Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea Îmi păstrez îndurarea faţă de tine!”

Ieremia 31.3

Da, Dumnezeul Cel PreaÎnalt este capabil să vadă trădătorii ca feciori, adică, ca puri și imaculați, El îi vede cu ochii credinței, El suspiră din iubire și îi atrage la El.

El crede în transformarea noastră!

Dumnezeu este plin de planuri bune pentru toți, totuși, aceste planuri doar vor putea să se materializeze în viața celor care lasă infidelitatea (fie ea în acțiuni sau în intenții, în ceva ce se face sau doar se simte) și luptă cu toate forțele pentru a fi, zi după zi, o nouă persoană, o adevărată fecioară. Poporul lui Israel a păcătuit prea mult, și poate tu te vezi așa, un PĂCĂTOS la extrem, dar nu uita că Dumnezeu tânjește după tine, de aceeași formă precum mirele tânjește după mireasa FECIOARĂ.

Te voi zidi din nou şi vei fi rezidită, fecioară Israel! Te voi împodobi iarăşi cu tamburine…

De fiecare dată când Dumnezeu spune “iarăși”, El afirmă că ceva ce “deocamdată” nu s-a întâmplat se v-a întâmpla (credință), că cineva care până atunci nu s-a schimbat se v-a schimba!

Permiteți ca Dumnezeu Să devină Domnul sufletului dvs. Și știți cum se face asta? Fiind supus în TOT Dumnezeului Cel PreaÎnalt, și El cu siguranță vă va iubi cu o iubire eternă.

Amin!

A colaborat: Bianca Carturani

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *