Orbii și văzătorii

”Nebuni şi orbi! Care este mai mare: darul (ofranda – n.r.) sau altarul, care sfinţeşte darul?” (Matei 23:19)

cegos2Când o persoană vede ofranda ca fiind superioară Altarului, în afară de faptul că Îl disprețuiește pe Dumnezeu, Îl consideră mai mic decât ce are ea de oferit, de aceea nu merge la Altar.

E ca și cum am gândi că viața pe care o avem e mai mare decât Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, această persoană spune: Dumnezeu e mic, iar eu și ce am eu suntem mari. Acest dispreț pentru Altar o aduce la ruină și rămâne în ruină toată viața. De aceea, Iisus îi numește pe acești oameni orbi!

Totuși, când persoana consideră Altarul superior ofrandei, ea Îl consideră pe Dumnezeu superior ei și mai mare decât tot ce are ea, iar asta o face să-și restaureze Altarul. În acel Altar, această persoană sacrifică și de aici vin răspunsurile, iar ea începe o nouă viață.

Când a fost potopul, toți oamenii au murit; au mai rămas numai opt persoane. Iar primul lucru pe care l-a făcut Noe, înainte să planteze și să înceapă înmulțirea oamenilor și animalelor, a fost să ridice un Altar, în care a sacrificat viața animalelor și păsărilor, ca pe niște arderi de tot pentru Dumnezeu.

Noe a înțeles că nu putea să inițieze nimic, fără ca înainte să ridice Altarul, pentru că vroia să înceapă totul, cu Dumnezeu. Știa că, dacă va începe fără Dumnezeu, totul va merge prost. Și, nu s-a întâmplat asta cu atâția oameni? Mulți au început ceva și au pierdut, pentru că au început fără Dumnezeu, adică n-au început la Altar.

Duhul Sfânt a deschis ochii orbilor în spiritual, ca ei să poată vedea că Altarul, care Îl simbolizează pe Dumnezeu, sfințește ofranda.

Interesant e că, după ce Noe a restaurat Altarul și și-a manifestat credința prin sacrificiu, Dumnezeu a încredințat totul în mâinile lui:

”Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi şi le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul. S-apuce groaza şi frica de voi pe orice dobitoc de pe pământ, pe orice pasăre a cerului, pe tot ce se mişcă pe pământ şi pe toţi peştii mării: vi le-am dat în mâinile voastre!” (Geneza 9.1-2)

Dumnezeu să vă binecuvânteze și mai mult!

Ep. Edir Macedo

Ep. Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *