Pentru Duhul Sfânt nu există regulă

Pentru mulți ce erau reuniți în prezența lui Dumnezeu, pregătiți pentru a asculta Cuvântul, Petru a început să spună că Dumnezeu nu face excepție de persoane, și că oricare care era drept, adică, ce trăia prin credință, putea fi acceptat.

A spus de asemenea că Iisus Hristos era Domnul și că a fost uns cu Duhul Sfânt și Putere pentru a vindeca și pentru a dezlega pe cei oprimați de diavol. Că El a murit și a înviat a treia zi, și că prin intermediul Numelui Său toți cei care în El cred primesc iertarea păcatelor.

Vorbind despre aceste lucruri s-a întâmplat că Duhul Sfânt a fost turnat peste toți cei ce ascultau Cuvântul. Ei nu au fost botezați în apă încă. Dar au fost botezați cu Duhul Sfânt, ceea ce dovedește că ei nu doar au auzit, ci de asemenea au primit de o formă sinceră și adevărată Cuvântul lui Dumnezeu.

Ascultarea față de Cuvântul lui Dumnezeu vine după acceptarea lui. Eu accept și practic; dacă nu practic este pentru că nu l-am acceptat.

Câte persoane nu s-au botezat deja în apă de multe ori, și chiar așa încă nu au fost botezate cu Duhul Sfânt?

Botezul în apă fără acceptarea Cuvântului lui Dumnezeu nu este valid. Duhul Sfânt nu are nevoie de o regulă pentru a fi turnat peste o persoană, are nevoie da, de o dăruire totală și completă a vieții pe Altar, prin intermediul ascultării și practicării.

Noi suntem în Postul Duhului Sfânt, moment propice pentru a fi mai sensibili la Cuvântul lui Dumnezeu, nu doar pentru a-l asculta, ci de asemenea pentru a-l pune în practică.

În momentul în care dvs vă veți dărui 100% Lui, cu aceeași proporție și cu aceeași intensitate, El se va dărui 100% dvs prin intermediul Duhului Sfânt.

”În timp ce rostea Petru aceste cuvinte, Duhul Sfânt S-a coborât peste toţi cei ce ascultau Cuvântul.(…) Atunci Petru a zis:  „Oare poate opri cineva apa să nu fie botezaţi aceştia, care au primit Duhul Sfânt ca şi noi?!“ Şi a poruncit să fie botezaţi în Numele lui Isus Cristos. Atunci l-au rugat să mai rămână câteva zile la ei.” Faptele Apostolilor 10.44; 46-48.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *