Râvna pentru Casa Ta

Când se apropia Paștele Iudeilor, Iisus a fost la Ierusalim. Ajungând acolo a găsit în Templu pe cei ce vindeau boi, oi și porumbei, și schimbătorii de bani așezați la mese. Iisus a făcut un bici, a dat pe toți afară din Templu, de asemenea boii, oile; a împrăștiat banii schimbătorilor, și a răsturnat mesele. Și a spus celor ce vindeau porumbei: Ridicaţi acestea de aici! Nu faceţi din Casa Tatălui Meu o casă de negoţ!

Ucenicii Lui şi-au adus aminte că este scris: „Râvna pentru Casa Ta Mă mistuie!“ Atunci iudeii I-au zis: – Prin ce semn ne arăţi că ai dreptul să faci acestea? Isus le-a răspuns:– Dărâmaţi acest Templu, şi în trei zile îl voi ridica!  Iudeii I-au zis: – Au trebuit patruzeci şi şase de ani ca să fie construit Templul acesta, şi Tu-l vei ridica în trei zile?! El însă vorbea despre Templul trupului Său. Atunci când El a fost înviat dintre cei morţi, ucenicii Lui şi-au amintit că spusese aceste vorbe şi au crezut Scripturile şi cuvântul pe care-l spusese Isus.”

Ioan 2.13-22

Acum eu întreb: De ce ucenicii și-au adus aminte, toți în același timp, de același verset? Și de ce iudeii nu își aduceau aminte nimic din ceea ce este scris? Dacă toți erau în Templu, cu siguranță citeau și ascultau Cuvântul lui Dumnezeu.

Și iudeii încă L-au și întrebat pe Iisus ce semn era acela pe care Îl făcea, pentru că ei au rămas șocați cu atitudinea lui Iisus. Cu toate acestea, El a răspuns de o formă ce nu a putut fi înțeleasă, confundând mai mult capul lor, generând mai multe și mai multe îndoieli.

Interesant este că ucenicii nu știau ceea ce ceilalți ucenici și-au adus aminte, dar toți și-au adus aminte de același verset biblic!

Cine a făcut acest lucru? Cine face acest lucru?

Propriul Duh Sfânt este Cel ce ajută. Aduce aminte nu doar pentru a reaminti, ci de asemenea pentru a învăța. Acei ucenici au înțeles că Domnul Iisus avea râvnă pentru lucrurile lui Dumnezeu. El nu accepta ca acei bărbați să ajungă la Templu cu “totul pregătit” pentru “a fi sacrificat” (boii și oile erau pentru sacrificiu), fără ca măcar să se fi pregătit, și să fi ales dinainte, cu grijă, darul pentru Dumnezeu. Cu siguranță, ei și-au dat seama că Iisus, când era Paștele aproape, a urcat la Ierusalim arătând că nu se putea veni de orice formă.

Multe persoane vor ca Dumnezeu să le răspundă întrebărilor. Cu cât mai multe îndoieli au cu atât mai puțin Dumnezeu va răspunde. Și de ce? Pentru că nu au râvnă pentru lucrurile lui Dumnezeu. Vor să facă doar pentru a îndeplini un ritual, și nu vor să dea ce este mai bun celui Care are mântuiește și are grijă.

Iisus nu a răspuns de o formă clară iudeilor. Și Biblia spune că iudeii I-au pus întrebări, dar El nu a răspuns la nimic.

Duhul Sfânt s-a ocupat în a explica ucenicilor ceea ce Domnul Iisus nu a explicat pentru ei. El este Ajutorul celor ce au râvnă pentru lucrurile lui Dumnezeu. Au râvnă pentru ofranda lor de viață.

Duhul Sfânt nu a orientat doar când Iisus a scos afară animalele, precum de asemenea după, când Iisus a fost mort și a Înviat. Ucenicii din nou și-au adus aminte de Cuvintele lui Iisus, au crezut în Scripturi și în ceea ce Iisus a spus.

Acum dvs înțelegeți cu cine vorbește Duhul Sfânt. El vorbește cu cei care au toată grija, râvna și atenția pentru lucrurile lui Dumnezeu. Care se pregătesc, observă darurile și pe ei înșiși tot timpul.

A colaborat: Viviane Freitas

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *