Rutina credinței: ori iubiți ori urâți

Bună ziua domn episcop!

Meditam la mesajul dvs din ultima miercuri, despre faptul de a avea o rutină a credinței, a intimității cu Dumnezeu. Și Duhul Sfânt mi-a vorbit ceva foarte special și doresc să vă spun și dvs.

Să ne gândim la rutina unui dentist. În fiecare zi cineva ajunge la cabinetul lui și îi vorbește despre o problemă comună: carie, dinți rupți, dureri, etc. Foarte probabil, exista vreo 10 motive mai frecvente ce cauzează peste 90% din consultații. Și oare dentistul se satură de aceea rutină? Nu! Pentru că el s-a sacrificat pentru această rutină, a studiat mai mult de 6 ani pentru a avea această atât de visată rutină…

Un alt exemplu ce mi-a venit în minte a fost al piloților de avion. Cei mai maturi adună mii de ore de zbor. Și rutina este aceeași: decolează, zboară, aterizează. De multe ori, de sute de ori pe lună. Și oare el urăște această rutină? Nu! El iubește rutina, s-a Sacrificat pentru a fi acolo.

Pe de altă parte, ne vom imagina un avocat ce este vânzător de mașini. El s-a sacrificat pentru a deveni jurist. Și chiar dacă el câștigă bani pentru a vinde mașini, el va fi frustrat ca și vânzător și, din acest motiv, rutina lui va fi o greutate. Pentru că el are o rutină diferită față de aceea pentru care s-a sacrificat…

Și același lucru se întâmplă cu cel care este pe Altar. Și-a sacrificat viața și visele lui pentru a-L sluji pe Dumnezeu, el iubește rutina Altarului. Se trezește, meditează în Cuvântul lui Dumnezeu, merge la biserică (sau pe Altarul unde Dumnezeu l-a pus… TV, administrație etc.), orientează poporul, face slujbe, după se întoarce acasă și se culcă.

Pentru cine a sacrificat, această rutină este o minunăție!!! Ani și ani pot trece, dar el nu se plictisește niciodată.

Deja pentru cine nu și-a sacrificat viața pe Altar, rutina credinței este o greutate. El se gândește să întrerupă rutina, să călătorească, pentru a face ceva diferit, pentru că nu reușește să aibă plăcere în cotidian.

Dacă cineva nu este fericit cu rutina pe care o are, înseamnă că nu a sacrificat pentru a fi acolo.

Dumnezeu să vă binecuvânteze din belșug!

A colaborat Părintele Leandro Maquinez

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *