Să nu care cumva să duci pe fiul meu acolo!

”Avraam a zis celui mai bătrân rob din casa lui, care era îngrijitorul tuturor averilor lui: „Pune-ţi, te rog, mâna sub coapsa mea şi te voi pune să juri pe Domnul, Dumnezeul cerului şi Dumnezeul pământului, că nu vei lua fiului meu o nevastă dintre fetele canaaniţilor în mijlocul cărora locuiesc.” Geneza 24.2-3

În textul de mai sus, nu găsim numele slujitorului, dar cu siguranță era cineva foarte special, ca să i se încreadă o sarcină atât de importantă. Foarte probabil, același slujitor la care Avraam s-a referit că va fi moștenitorul bunurilor lui pentru că nu avea un urmaș, Eliezer din Damasc. (Geneza 15.2)

Viitoarea soție a lui Isaac nu putea fi păgână (cananeancă). În afara faptului de a fi din familia lui Avraam, ea trebuia să fie dispusă să facă ceea ce el a făcut, să lase rudele, casa tatălui său și țara sa în direcția țării pe care slujitorul avea să i-o arate.

Preocupat cu posibilitatea ca și candidata să nu accepte să vină în întâlnirea viitorului soț, slujitorul sugerează ca Isaac să meargă până în Haran cu el.

”Robul i-a răspuns: „Poate că femeia n-are să vrea să mă urmeze în ţara aceasta. Va trebui să duc oare pe fiul tău în ţara de unde ai ieşit tu?” Avraam i-a zis: „Să nu care cumva să duci pe fiul meu acolo!” Geneza 24.5-6

Avraam a interzis slujitorului să îl ducă pe Isaac în locul de unde a plecat. Este ca și cum Avraam ar fi preferat ca fiul să devină eunuc decât să se întoarcă în casa de unde a ieșit, deoarece acest lucru putea să facă să se piardă tot planul lui Dumnezeu pentru descendența lui Avraam.

Până la urmă, cine ascultă de Vocea lui Dumnezeu niciodată nu se întoarce înapoi. Acest lucru explică de ce mulți au abandonat credința, Altarul și promisiunile lui Dumnezeu ascultând de vocea inimii, disprețuind așa chemarea lui Dumnezeu.

Dar, cum convingerea lui în promisiunile lui Dumnezeu era mai mare decât dificultățile, Avraam știa că Dumnezeu nu îl va abandona.

”Domnul, Dumnezeul cerului, care m-a scos din casa tatălui meu şi din patria mea, care mi-a vorbit şi mi-a jurat zicând: ‘Seminţei tale voi da ţara aceasta’, va trimite pe Îngerul Său înaintea ta, şi de acolo vei lua o nevastă fiului meu.” Geneza 24.7

Imaginați-vă dezastrul ce ar fi fost în descendența lui Avraam, dacă Isaac s-ar fi căsătorit cu o femeie ce nu ar fi fost dispusă să trăiască prin credință?

Crezând că îngerul era împreună cu el, slujitorul s-a rugat (Geneza 24.12-14). Chiar înainte să termine rugăciunea, tânără domnișoară a apărut și a făcut exact cum slujitorul a cerut în rugăciune. Responsabilitatea lui era mare, de aceea, în rugăciunea lui a cerut cu detalii.

Observați că, în momentul în care intenția noastră este de acord cu voința lui Dumnezeu, răspunsul este garantat. Poate să întârzie, dar nu va da greș.

Doar un slujitor fidel știe să identifice un alt slujitor. Profilul Rebecăi era clar: umilă, dispusă să slujească, temătoare de Dumnezeu și dispusă să lase rudeniile ei, casa tatălui său, pentru a porni pe drumul unui mare neam.

”Au chemat dar pe Rebeca şi i-au zis: „Vrei să te duci cu omul acesta?” „Da, vreau”, a răspuns ea. Şi au lăsat pe sora lor Rebeca să plece cu doica ei, cu robul lui Avraam şi cu oamenii lui. Au binecuvântat pe Rebeca şi i-au zis: „O, sora noastră, să ajungi mama a mii de zeci de mii şi sămânţa ta să stăpânească cetăţile vrăjmaşilor săi!” Geneza 24.58-60

Dacă ea ar fi spus, ”nu, nu voi merge cu el”, ce ar fi de ea? Ar fi același lucru pe care îl putem vedea în zilele de astăzi în viața celor ce sunt legați de Haran, o viață mică, fără expresie, fără mărturisire și fără gust. Dar, pentru că ea a spus da, a devenit o mare binecuvântare, precum socrul și soțul său.

Viziunea Rebecăi era spirituală, și aceasta este viziunea Catedralei Credinței – Locașul Duhului Sfânt, ce a completat 42 de ani de existență, dând continuitate acestei națiuni! Cine ne binecuvântează este binecuvântat, cine ne blesteamă…

Dacă dvs ați spus nu lui Dumnezeu, niciodată nu este târziu să vă întoarceți înapoi și să spuneți da. Dumnezeul lui Avraam este în așteptarea dvs.

Pentru cei ce spun da, ce minunăție! Dvs deveniți propria binecuvântare și nimeni nu vă va putea rezista până la sfârșitul zilelor!

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

A colaborat: Episcopul Marcelo Pires

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *