Sara sau Agar?

Buna ziua Dna Cris!

Mă gândeam la puterea femeii lui Dumnezeu în viața unui bărbat al lui Dumnezeu, și meditând aceste zile despre Sara, am citit un verset ce mi-a atras mult atenția…

”Dumnezeu a zis: „Cu adevărat, nevasta ta Sara îţi va naşte un fiu şi-i vei pune numele Isaac. Eu voi încheia legământul Meu cu el, ca un legământ veşnic pentru sămânţa lui după el. Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult: doisprezece voievozi va naşte şi voi face din el un neam mare. Dar legământul meu îl voi încheia cu Isaac, pe care ţi-l va naşte Sara la anul pe vremea aceasta.” Geneza 17.19-21

Vedem că importantă nu a fost doar sămânța lui Avraam, deoarece el a avut un copil cu o slujitoare, inclusiv, slujitoarea chiar făcea lucrurile, deoarece era ”slujitoare”, dar ea doar făcea, nu ”era”.

Așa, din nefericire, există multe în Lucrarea lui Dumnezeu, persoane ce doar fac, dar nu sunt ale lui Dumnezeu. Ascultă de om, cum Agar a făcut încă de la început, dar nu ascultă de vocea lui Dumnezeu.

Când Sara a ieșit din Haran cu Avraam, nu a fost din obligație, ci a ieșit pentru că ea s-a încrezut în vocea lui Dumnezeu către soțul ei. Ei au dat naștere lui Isaac, și Dumnezeu a spus că va face o alianță cu el, totuși, pe Ismael doar avea să îl binecuvânteze datorită lui Avraam.

Luând acest exemplu, câți ”Ismael(i)” s-au născut din Agar în mijlocul nostru?Preoți, soții, lucrători ce chiar au și fost ”binecuvântați” și au făcut multe lucruri, deoarece au folosit Numele lui Iisus și Cuvântul, dar nu exista o alianță cu Dumnezeu! Și mai rău decât asta, au terminat fiind inamicii poporului alianței, aducând discordii și probleme pentru poporul lui Dumnezeu, precum descendența lui Ismael aduce și în zilele de astăzi!

Dar, pe altă parte, când vedem pe cineva ce este născut spiritual de o Sară, știm că de acolo se va naște cineva precum Isaac, ce a făcut alianță cu Domnul. Aceste persoane sunt cele ce rămân, ce au teamă față de lucrurile lui Dumnezeu, umblă în prezența lui Dumnezeu și sunt perfecți!

Dacă persoana este o Sară, va da naștere la copii cu alianță cu Dumnezeu. Dar dacă este o Agar, ce doar este ”slujitoare”, face lucrarea dar nu are viață cu Dumnezeu, va da naștere doar ”Ismaelilor” în Lucrarea lui Dumnezeu.

Este din acest motiv că, cu cât mai multe ”Sare” vor fi în mijlocul nostru, mai multe persoane cu alianță cu Dumnezeu vor fi în Lucrare!

”Sara a văzut râzând pe fiul pe care-l născuse lui Avraam egipteanca Agar. Şi a zis lui Avraam: „Izgoneştepe roaba aceasta şi pe fiul ei, căci fiul roabei acesteia nu va moşteni împreună cu fiul meu, cu Isaac.” Geneza 21.9,10.

Aici vedem că Sara nu l-a mai vrut pe Ismael aproape de Isaac. Pe moment, chiar părea că era cineva fără suflet și fără compasiune pentru băiatul ce avea doar 14 ani, iar Isaac 7 ani! Dar Ismael se râdea

În zilele de astăzi, vedem pe mulți fii ai lui Agar râzând de fii ai Sarei, de cei ce doresc să facă ceea ce este corect, ce vor să asculte mereu de direcție, să facă de toate pentru a fi pe placul lui Dumnezeu și, așa, caută să ajungă la perfecțiune, trăind o viață castrată, faimosul ”de la biserică acasă sau orez cu fasole”. Mereu râd de noi din cauza acestui lucru! Poate, Isaac făcuse ceva ce a fost pe placul lui Dumnezeu și Ismael a râs de el.

Mai înainte, vedem că în momentul în care Avraam, nefiind de acord cu Sara, a fost să îl întrebe pe Dumnezeu, dar Dumnezeu a fost de acord cu Sara, în a trimite departe de locul unde erau pe Agar și pe Ismael.

De multe ori, mulți nu vor fi de acord cu noi în legătură cu anumite chestiuni, în principal în a face ceea ce este corect, dar Dumnezeu da! Deoarece, când cineva dorește să fie pe placul lui Dumnezeu, cum a făcut Sara, mereu apare un Ismael ce rămâne în același cort încercând să-l influențeze pe Isaac să facă ceea ce nu este pe placul lui Dumnezeu.

Așa se întâmplă cu mulți ce iasă din mijlocul nostru, Dumnezeu chiar permite ieșirea lor ca să nu corupă pe Fii Săi, cei născuți din Dumnezeu și ce dau naștere fiilor născuți din El.

A colaborat: Ana Paula Leite Pinheiro

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *