Sierra Leone – Învingând în mijlocul dificultăților

În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat în timpul epidemiei Ebola din Sierra Leone, țară situată în vestul continentului african, Centrul de Ajutor Spiritual nu și-a încetat lucrarea de câștigare a sufletelor.

serraleoaRecent, țara a trecut prin momente atât de grele, încât s-au stabilit trei zile de izolare pentru populație, pentru a evita răspândirea virusului. Sectoarele cheie ale țării au fost afectate în mod negativ, economia care era în creștere a stagnat, transportul public s-a redus, zborurile internaționale au fost anulate, întreprinderile s-au închis.

„Provocarea a fost mare, fiindcă a trebuit să închidem Centrul de Ajutor pentru câteva zile, în urma hotărârii Guvernului, mai ales că n-am fi putut să adunăm mulți oameni într-un singur loc, însă lucrarea n-a încetat”, a afirmat preotul Walker Kankiza, responsabil cu lucrarea de evanghelizare din țară.

După opt luni de luptă împotriva Ebolei, sunt multe date negative în țară, dar pentru CdA, asta nu este o realitate. „Centrul de Ajutor nu-și abandonează obiectivul de câștigare a sufletelor nici în momentele critice. Văzând suferința poporului, în noi crește revolta.

serraleo1Chiar în această perioadă atât de grea, de 8 luni, am deschis două noi Centre de Ajutor în țară. Datele pentru Împărăția Cerurilor sunt pozitive. Acum, avem un total de patru temple, în care aducem speranță celor săraci și avem grijă de nevoile poporului.

O altă mare victorie a fost atunci când am constatat că niciun membru al Centrului de Ajutor n-a fost infectat cu virusul Ebola. Suntem recunoscători pentru toate rugăciunile și sprijinul Centrelor de Ajutor din întreaga lume”, a finalizat preotul Walker.

bispomacedo.pt

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *