Stâlp de sare

Este incredibil modul în care mintea noastră, poate călători. De multe ori stăm şi ne gândim la ceva şi chiar putem să ajungem acolo cu mintea noastră. Asta, însă, poate deveni o adevărată problemă, mai ales pentru femei, pentru că multe din aceste „călătorii” care de cele mai multe ori, ne duc în trecut, ne pot distruge prezentul şi viitorul.

Eu cunosc o doamnă, care, când era tânără, se îndrăgostise de un băiat. A rămas gravidă cu el, dar mai apoi, s-au despărţit. Astăzi, după mai mult de 20 de ani, ea încă trăieşte în trecut, gândindu-se la el. Ea se gândeşte la cât de fericiţi erau împreună, la discuţiile lor, la lucrurile pe care le făceau împreună, etc.

Ea nu reuşeşte să fie fericită cu soţul actual, nu-l poate iubi şi toate acestea din cauză că „fantoma trecutului” o „bântuie” şi-i tulbură mintea în fiecare zi, oră şi secundă.

Este de luat aminte faptul că ea, se gândeşte la el astăzi ca şi cum el ar fi încă un băiat şi nu un bărbat, cum defapt este în realitate, după aceşti peste 20 de ani. Însă, asta se întâmplă datorită faptului că ea aşa l-a cunoscut, aşa îl ştie şi nu îl cunoaşte după cum arată în prezent.

Ei nici măcar nu-i trece prin minte că băiatul acela s-a schimbat, pentru că dacă se gândea la asta, probabil nu mai acţiona aşa cum o face astăzi. Poate că odată cu trecerea anilor el a devenit chelios, burtos, şi cu siguranţă că îmbătrânirea i-a produs şi anumite schimbări fizionomice.

Şi ea, nu este singura femeie care are aceiaşi problemă. Multe femei, trec prin aşa ceva.

Multe, poate că sunt căsătorite, dar se gândesc la prima lor iubire pe care au cunoscut-o în 1970. Ele, nu pot fi fericite, pentru că, trecutul le tulbură vieţile.

De aceea, dragă prieten(ă), iată sfatul meu: nu mai călătoriţi în trecut, pentru că astfel, vă veţi asemăna cu un muzeu şi riscaţi să deveniţi o statuie fără viaţă.

Aşa s-a întâmplat cu nevasta lui Lot, după ceea ce ne relatează Biblia (Citiţi Geneza 19)

Dumnezeu poruncise ca ei să plece din cetate şi să nu se uite înapoi, însă, femeia, nu a rezistat şi prin neascultarea ei, s-a prefăcut în stâlp de sare.

Treci prin momente bune sau prin momente grele? Nu contează. Trăieşte prezentu-l şi fă ca acesta să fie mereu binecuvântat.

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

Sem comentários

ungureanu elena Răspunde 22 februarie 2011 la 15:08

sunt bolnava de asm bronsic de 7 ani operata de chist ovarian de 6 ani operata de hernie de disc de 4 ani iar acum am hernie cervicala si trrebuie sa ma operez iar dar pt moment nu am 42 de ani vreau sa stiu daca ma pot vindeca si eu de asm si de hernie cervicala sa nu mai ajung la operatie
pt e foarte riscanta