Suflarea lui Dumnezeu

Suflarea de viață, suflarea Duhului sau suflarea lui Dumnezeu arată acțiunea divină care a făcut chipul lui Adam să fie suflet viu. Începutul umanității a avut loc în Grădina Edenului. Același Duh în zilele actuale realizează nașterea din nou, nașterea din apă și din Duh. Diferența este că azi, imaginea adamică sunt cei morți îm păcate și delicte. Când aceștia aud și se supun Glasului lui Dumnezeu (Biblia Sfântă) primesc suflarea (Credința) Duhului, atunci reapar în formă de duhuri dătătoare de viață (1 Corinteni 15:45) după chipul Domnului Iisus Hristos.

“Și DOMNUL Dumnezeu l-a format pe om din țărâna pământului și i-a suflat în nări suflarea vieții și omul a devenit un suflet viu.”

Geneza 2:7

Domnul Iisus i-a spus învățătorului religiei iudaice:

“Adevărat, adevărat îți spun: Dacă un om nu este născut din nou, nu poate VEDEA împărăția lui Dumnezeu.” Și a adăugat: ”Dacă cineva nu este născut din apă și din Duh, nu poate INTRA în împărăția lui Dumnezeu.”

Ioan 3:3,5

Prin apostol, Duhul Sfânt explică această transfomare:

“Primul om, Adam, a fost făcut un suflet viu; ultimul Adam a fost făcut un duh dătător de viață… Primul om este din pământ, pământesc; al doilea om este Domnul din cer. Ca cel pământesc, tot astfel sunt și cei pământești; și ca cel ceresc, tot astfel sunt și cei cerești.”

1 Corinteni 15:45-48

Oxigenul care a dat suflare primului om ca să-l facă suflet viu este același oxigen care dă naștere celor născuți din Duhul Sfânt ca să-i facă cerești. Adică, credința care vine prin auzirea Cuvântului lui Dumnezeu.

Având în vedere cele de mai sus, întrebările sunt:

Cititorul s-a născut din apă și din Duh? S-a născut din nou?

Este făptură cerească sau continuă să fie pământească?

Dacă cititorul moare azi, este sigur de Mântuirea lui?

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *