Teamă pentru lucrurile sfinte

Pentru a medita…

“Preoţii ei încalcă Legea Mea şi întinează lucrurile Mele sfinte; ei nu fac diferenţă între ce este sfânt şi ce este obişnuit şi nu învaţă pe alţii să facă diferenţă între ce este necurat şi ce este curat. De Sabatele Mele nu vor să mai audă şi astfel Eu sunt necinstit în mijlocul lor.” Ezechiel 22.26

Încalcă Legea Mea: abuzează de Cuvântul lui Dumnezeu. Îl folosesc pentru a face ceea ce vor, așa cum Satana a făcut în deșert când a ispitit pe Domnul nostru Iisus.

Întinează lucrurile Mele sfinte: nu respectă ceea ce este sfânt, precum slujbele din biserică, poporul și ofranda, care este sângele poporului ce acoperă necesitățile.

Ei nu fac diferenţă între ce este sfânt şi ce este obişnuit: Corpul nostru este sfânt. Sănătatea noastră este sfântă. Timpul nostru este sfânt. Căsnicia noastră este sfântă. Serviciul nostru pentru Domnul este sfânt. Casa noastră este sfântă. Lucrarea este sfântă. Când avem grijă de corp de orice formă, se întinează ceea ce este sfânt. Același lucru este cu sănătatea noastră, când nu ne interesează sau nu separăm un timp pentru ea. Timpul pe care îl petrecem cu anumite obiceiuri și hobby-uri. Lipsa de grijă cu casa noastră. Când lipsește gelozie față de Lucrarea lui Dumnezeu și se apreciază mai mult prieteniile sau chiar popularitatea în corpul preoților.

El termină capitolul cu consecințele care vin peste acești “preoți”:

“Prin urmare, Îmi voi revărsa peste ei indignarea, îi voi nimici cu focul înverşunării Mele şi voi face ca umbletele lor să cadă asupra capetelor lor, zice Stăpânul Domn.” Ezechiel 22.31

Să avem de asemenea teamă față de ceea ce este sfânt.

A colaborat: Cristiane Cardoso

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *