Trei ani nu au fost suficienți

Cu cât mai mult timpul trece, mai mult putem compara întâmplările din epoca lui Iisus cu cele din actualitate, atunci vedem cum sunt asemănătoare și cum Domnul nostru, deja în acel timp, avertiza ucenicii în legătură cu aceleași situații despre care astăzi auzim, fără oprire, de la Dumnezeu prin intermediul Episcopului Macedo.

Vorbesc despre botezul cu Duhul Sfânt. Nu este suficientă frecvența la biserică, să se primească o minune aici, una acolo; nu este suficient să se exercite funcția de lucrător, preot sau episcop. Lucrarea lui Dumnezeu doar este completă în viața unei persoane când ea primește pecetea Duhului Sfânt.

Nimeni nu a trăit pe acest pământ mai aproape de Domnul Iisus decât ucenicii Lui. Imaginați-vă trăind cu Domnul Iisus în fiecare zi, să-L vedeți față în față, să ascultați vocea Lui, să mâncați cu El, să-L vedeți scoțând afară duhurile necurate, vindecând bolnavii, înviind morții, mergând pe mare, primind învățăturile Lui, cum ar fi minunat, nu-i așa?

Dar, chiar așa, nu a fost suficient ca Iisus să îl considere pe Petru convertit, deja că, la sfârșitul celor 3 ani, trăind lângă Maestru, Iisus i-a spus:

“…Iar când te vei întoarce, întăreşte-i pe fraţii tăi! ”

Luca 22.32

Pentru Filip, a spus:

“De atâta timp sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filip? ”

Ioan 14.9

Pentru Toma, a spus:

“Adu-ţi degetul aici şi priveşte-Mi mâinile! Adu-ţi mâna şi pune-o în coasta Mea! Şi nu fi necredincios, ci credincios!”

Ioan 20.27

Doar după ce au primit Duhul credinței, ei au reușit să pună în practică credința Biblică, care a trecut să fie arma pentru a înfrunta și pentru a învinge infernul, persecuțiile și adversitățile, care au venit după ce Iisus a fost ridicat la cer, pentru a da continuitate Lucrării Lui glorioase până în zilele de astăzi. Înainte de asta, El a spus:

Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteţi purta. Însă când va veni El, Duhul adevărului, vă va călăuzi în tot adevărul.”

 Ioan 16.12-13

Este clară aici importanța de a nu vă acomoda cu cuceririle materiale, fizice sau sentimentale. Străduiți-vă în a primi Duhul Sfânt, El este garanția Mântuirii noastre.

“În El, de asemenea, aţi auzit cuvântul adevărului, Evanghelia mântuirii voastre. În El aţi şi crezut şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt pe Care L-a promis, Care este o garanţie a moştenirii noastre până la răscumpărarea celor ce sunt proprietatea lui Dumnezeu, spre lauda slavei Lui.…”

 Efeseni 1.13-14

Ca dvs să fiți al Lui Dumnezeu este necesar să vă nașteți din El și să primiți pecetea cu Duhul Sfânt, caz contrar:

“…Dar dacă cineva nu are Duhul lui Cristos, atunci nu este al Lui. ”

Romani 8.9

A colaborat Episcopul Sergio Correa.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *