Dreptatea, Mila și Credința

“Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi daţi zeciuială din mentă, din mărar şi din chimion, dar neglijaţi cele mai importante lucruri din Lege, şi anume dreptatea, mila şi credincioşia! Pe acestea trebuia să le faceţi, iar pe acelea să nu le neglijaţi!”

Matei 23:23

Multe sunt persoanele ce fac tot ceea ce ghidul lor spiritual le spune, precum: să fie zeciuitoare, să dea ofrândă, să evanghelizeze, să participe mereu la slujbe, etc. Chiar așa, nu înțeleg și omit Cuvântul lui Dumnezeu. Comit nedreptăți, fură, mint și se trădează unii pe alții.

Inclusiv, Domnul Iisus a atras atenția fariseilor pentru că ei nu trăiau ceea ce predicau. Dădeau zeciuială și ofrânde în Templu, dar nu urmau nici nu practicau Legile lui Dumnezeu, din contră, erau neglijenți față de lucrurile cele mai importante.

Dreptatea – reprezintă pe Dumnezeu, totuși, așa numiții “creștini” nu se preocupă cu ea. Nu au teamă de Dumnezeu, nu se golesc de ei înșiși și le place să judece slujitorii lui Dumnezeu, rănindu-i și omorându-i cu cuvinte acuzatoare, invidioase și, așa, din nefericire, sunt distanțați de Duhul Sfânt.

Mila – reprezentată de Iisus, care Și-a dat viața pentru a Salva pe toți cei ce cred în El. Este necesar ca persoana să o aibă de asemenea, pentru că cine o respinge nu are compasiune pentru sufletele celor ce suferă în întuneric și fără cunoștință de planurile lui Dumnezeu.

Credința – reprezentând Duhul Sfânt, este dată tuturor și, în principal, celor ce cred în El. Cine nu are credință, nu poate trăi și nu poate trece Puterea pe care Duhul Sfânt o dă fiecăruia. Și, nefiind Puterea lui Dumnezeu, poporul nu este stimulat să îți manifeste propria credință, ceea ce rezultă în dureri și haos în viață. În Galilea, Iisus învăța cu răbdare aceste lucruri pentru popor, așezat pe iarbă, spunându-le:

“Ferice de cei flămânzi şi însetaţi după dreptate,
căci ei vor fi săturaţi! – Dreptate
Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! – Milă
Ferice de cei cu inima curată, căci ei Îl vor vedea pe Dumnezeu! – Credință”

Matei 5.6-8

Mii de ani înainte ca Iisus să vina ca Om pe pământ, Dumnezeu a spus:

“L-ai văzut pe robul Meu Iov? Nu mai e nimeni ca el pe pământ, un om curat la suflet, drept, care se teme de Dumnezeu şi se fereşte de rău.” Iov 1.8

De atunci, El continuă să arate voința Sa ca să obținem și să trăim în Dreptate, Milă și Credință, Trinitatea Lui în noi.

A colaborat: Ester Bezerra

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *