Un altfel de Paşte

21 de copii poartă cu sine, însemnarea durerii. Unii au fost abuzaţi sexual acasă, alţii au fost agresaţi de către tată, iar alţii au fost respinşi de propria mamă.

Copii ce cunosc suferinţa respingerii încă de mici. Imaginaţi-vă un copil care îşi vede propria mamă întorcându-i spatele! Lumea acestuia, se prăbuşeşte. Mama, sfera de siguranţă, cel mai mare simbol de încredere şi siguranţă, încetează să mai existe. Imaginaţi-vă revolta şi traumele pe care un astfel de om le poate avea ca urmare a acestei tragedii!

Sunt copii plini de cicatrice atât pe corp, cât şi în suflet. Într-un exces de furie, una dintre mame, toxicodependentă, a vărsat o cratiţă cu apă fierbinte pe unul dintre copii.

Chiar şi doctorii au rămas uluiţi de o asemenea cruzime. Ce fel de om este capabil să-i facă aşa ceva propriului copil?

Alt copil, a fost găsit într-o cutie de lemn, plin de răni şi cu simptome avansate de subnutriţie. Acolo îşi făcea veacul zi şi noapte. Ei au fost băgaţi acum la tratamente.

Dramele sunt privite pe rând de oameni. Ele exprimă o mare lipsă şi un imens gol. O îmbrăţişare, un surâs călduros, o atingere, le sunt suficiente. Dar cum se poate ajunge în străfundul inimii acestor copii?! Ce să le spunem ca să se simtă mai bine?! Cum putem salva un interior atât de suferind?!

Sâmbăta, de dinainte de Paşti, la căminul de copii din Carapicuiba, Sao Paulo, a fost o zi diferită: Aceşti copii au avut parte de afecţiunea Asociaţiei Femeilor Creştine.

Aceasta este o misiune de salvare prin care se împrăştie seminţe de speranţă. Copii au primit toate felurile de donaţii şi mai important decât orice: au învăţat primii paşi în credinţă. Au învăţat să iubească, să ierte şi să creadă în ei însăşi.

Pe data de 17 aprilie, au fost cu toţii la Locaşul din Osasco şi s-au rugat alături de episcopul Macedo, a cărui rugăciune a fost transmisă în direct din Israel. Duminica aceasta au fost din nou la biserică pentru a fi unşi cu ulei sfânt. Duhul Sfânt face partea Lui: transformă prezentul şi rescrie viitorul prin intermediul CdAS.

 

 

 

 

Episcopul Edir Macedo

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *