Lucrurile în degringoladă!

Degringolando-551x200

Da, în degringoladă. Am crezut că termenul este „deSgringoladă”, dar, conform dicționarului, verbul corect este „a degringola” (din francezul ”dégringoler”): a decădea treptat sau a se prăbuși (aici învățați și limba română, vedeți?).

Acum, iată ce am vrut să spun, cu adevărat.

Uneori, veți vedea că ceva în viața dumneavoastră degringolează. Totul era bine, până când ceva a mers prost. În principiu, ceva prea mic ca să vă îngrijorați. N-ați dat prea multă atenție și atunci, încă un lucru mic a mers prost. După aceea, încă unul. Și când v-ați dat seama, trenul deja era în afara șinelor.

• Dieta mergea atât de bine, însă acum mâncați din nou ca un disperat

• Obiceiul de a face exerciții fizice era pe pilot automat, până când ați călătorit, ați renunțat la ele o zi, apoi încă o zi, iar acum mușchii sunt moi și curajul de a reîncepe este spre zero

• Căsnicia era bine, până când n-a mai fost bine: o ceartă a făcut să desgropați un subiect de acum șase luni, care n-a fost niciodată rezolvat. Acum vă aflați în criză

• Contul bancar era plin, până când, o decizie emoțională v-a făcut să folosiți cardul de credit. Ați crezut că veți putea să plătiți, dar până acum, ați putut să plătiți doar dobânzile

• Credința în Dumnezeu era puternică, până când ați comis un păcat, apoi altul și încă unul. Deja nici nu vă mai rugați.

Ce să faceți?

Prima regulă pentru oricine este într-o groapă: nu mai săpați. Nu faceți nimic care să agraveze situația. Ați greșit până aici, dar asta nu înseamnă că trebuie să continuați să greșiți. Pur și simplu, nu mai faceți lucruri care doar măresc problema. Să mâncați o prăjitură de ciocolată, când sunteți furios pe cântar, nu vă ajută.

Al doilea pas nu e magie, ci e ceva simplu: începeți totul din nou. Nu subestimați puterea pe care o aveți de a vă opri și de a reîncepe chiar acum. Puteți să vă întoarceți de unde ați greșit și să faceți ce e corect, chiar acum. Reorganizați-vă. Ieșiți din starea mentală de neputință, din sentimentul de vinovăție și slăbiciune. Sunteți puternic și capabil. Iar, dacă vă învinovățiți, asta nu vă va scoate din locul unde vă aflați. Făcând primul pas spre schimbare, veți ieși de aici.

Așadar, faceți primul pas aici, acum. Faceți ce e corect. Nu vă uitați înapoi. Nu vă așteptați să simțiți voința de a-l face. Pur și simplu, faceți-l. Următoarea masă poate fi sănătoasă și în cantitatea potrivită. Astăzi, puteți face 10 minute de exerciții fizice. Faceți un gest de bunăvoință față de partenerul dumneavoastră, pentru a-i arăta hotărârea de a reîncepe. Strângeți-vă cureaua în această lună, ca să plătiți un pic mai mult din acea datorie de pe card. Faceți o rugăciune acum, acolo unde sunteți, și mergeți la biserică, duminica asta.

Faceți primul pas. Apoi, continuați în această direcție.

Lucrurile degringolează, ocazional, pentru toată lumea. Secretul e să vă opriți și să începeți totul din nou.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *