Când totul se scufundă

agua-abaixo-551x200

Poate aceste cuvinte vă vor încuraja, dacă aveți nevoie de încurajare.

[Poate sunteți în cea mai bună perioadă din viață și nu aveți nevoie de multă motivație, pe moment. Dacă acesta este cazul dumneavoastră, vă rog să transmiteți acest mesaj mai departe, celor care au nevoie de el. Vă mulțumesc.]

Există motive întemeiate, ca să vă reînnoiți speranțele și să fiți încrezător că vin și zile mai bune. Iată cinci motive:

1. Totul trece. Viața merge mai departe. Dacă există o certitudine în viață, aceasta e că totul se schimbă. Găsiți putere să vă amintiți că situația dumneavoastră dificilă nu va dura pentru totdeauna. Nimic nu rămâne la fel. ”Îţi vei uita suferinţele, şi-ţi vei aduce aminte de ele ca de nişte ape care s-au scurs” (Iov 11.16).

2. Ce nu te omoară, te face mai puternic. Ori de câte ori trec prin dificultăți, ele mă fac să ies mai puternic. Profesorii buni, de multe ori, sunt deghizați în probleme. ”Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine” (Geneza 50.20).

3. Ce te omoară, îți face o favoare. Ok, există o precizare. Asta se aplică numai dacă sunteți sigur unde va merge sufletul dumneavoastră, după moarte. Este o siguranță ca cea a lui Pavel, de exemplu, care a spus: ”Căci pentru mine a trăi este Hristos, şi a muri este un câştig” (Filipeni 1:21).

4. Dumnezeu a promis și nu poate să mintă: nu-ți va da mai mult decât poți să duci. Poate credeți sau simțiți că nu e așa, dar adevărul e că puteți înfrunta orice obstacol. Mai mult, puteți să-l depășiți. Problemele nu vor fi niciodată mai mari decât dumneavoastră. ”Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre” (1 Corinteni 10.13).

5. Concentrați-vă pe ce puteți să faceți, nu pe ce nu puteți. Multă energie și viață sunt irosite, când vă faceți griji în privința lucrurilor pe care nu le puteți face sau schimba. Faceți ce puteți și uitați ce nu puteți să faceți! În loc să vă umpleți cu anxietate, folosiți toată această energie, ca să faceți tot ce puteți. După aceea, puneți-vă capul pe pernă și lăsați restul, imposibilul, lui Dumnezeu. ”Nu te supăra, căci supărarea duce numai la rău” (Psalmi 37.8).

Aveți nevoie de mai multă motivație? Citiți aceste cinci puncte din nou însă, de data asta, cu voce tare. Nu mă întrebați de ce, dar funcționează.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *