Două tipuri de mincinoși

Mentiroso-551x200

 

Nimeni nu crede un mincinos, nici atunci când spune adevărul. Minciuna e una dintre cele mai proaste atitudini care există. Nu funcționează – uneori, nici pe termen scurt. Însă, chiar și așa, e practicată de mulți.

 

Există două tipuri de mincinoși:

1. Cei care mint din cauza fricii. Fie că este vorba de rușinea de a spune adevărul, de vină, de frica confruntării sau înfruntării consecințelor, de frica de a pierde bunuri, de a pierde prietenia sau dragostea cuiva – acești mincinoși mint, când a spune adevărul ar fi mult, mult mai ușor. Din cauza unui lucru nerezolvat înăuntrul lor, această frică e mai puternică decât rațiunea.

2. Cei care mint din obișnuință. Aceștia înșală deliberat, fără resentiment sau rezervă, cu scopul de a-și atinge obiectivele egoiste. Știu ce fac. Sunt buni la asta. Convingători. Și periculoși.

Sfatul meu: fugiți de aceștia din urmă și evitați-i pe primii. Marea greșeală a multora este când consideră că cei din primul grup sunt sărmane victime și că, dacă vor fi înconjurați cu multă dragoste și răbdare, vor putea să se schimbe.

Da, schimbarea este, întotdeauna, posibilă și sunt primul care crede în asta. Însă, nu dragostea și răbdarea vor cauza această schimbare. A-l ierta pe mincinos și a-l lăsa să se simtă victima, nu-l va ajuta cu nimic. Cea mai bună șansă pentru a se schimba e să sufere consecințele cauzate de minciunile lui. Astfel, durerea, pierderea, rușinea, umilirea și alte pedepse, pe care însăși viața le impune mincinoșilor, îl poate duce la adevărata căință.

Dacă sunteți într-o relație cu un mincinos, opriți totul. Rezolvați mai întâi problema minciunii. Nu există relație, acolo unde există minciună. Cu toate astea, dacă ea nu va fi rezolvată, relația nu poate să continue – indiferent de câte lucruri pozitive există, în afara minciunilor.

Voi repeta: nu există relație, acolo unde există minciună.

Dacă credeți că există minciună într-o relație, atunci vă mințiți pe dumneavoastră înșivă.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *