Iluzia gândurilor pozitive

Nu vă speriaţi! Nu vreau să vă spun că trebuie să nu mai credeţi în puterea gândirii pozitive.

Vreau doar să vă arăt că de multe ori, aceasta poate fi doar o iluzie, dacă nu folosiţi de asemenea, peste ea, o putere şi mai mare, adică dacă nu folosiţi de asemenea putere atitudinii pozitive.

Am citit câteva cărţi care vorbesc foarte desluşit despre puterea gândirii pozitive şi îi apără principiile. Cunosc mai multe persoane care merg după această filozofie şi chiar culeg câte un rezultat în starea lor de spirit.

Dar nu cunosc pe nimeni care să fi cucerit vre-un rezultat material în viaţă, fără a avea de asemenea o atitudine pozitivă. Nu cunosc pe faţa pământului nici o fiinţă umană care să stea pe canapea şi să vadă cum îi creşte contul în bancă de la sine, fără a fi avut mai înainte o atitudine pozitivă.

„Obişnuiesc să spun că pentru orice lucru pe care merită să-l ai, îţi este de folos să te zbaţi.” Când eram mic am auzit asta odată şi a fost ca şi cum aş fi auzit-o de mii de ori. Cât adevăr este în asta.

Lucrurile care contează cu adevărat, care ne aduc satisfacţie pe termen mediu şi lung, bunurile care compensează alte lucruri, implică de regulă sudoare. Universităţiile nu dau diplome pe gratis.

Independenţa financiară atunci când stai aşezat confortabil pe un fotoliu. Căsniciile fericite nu sunt rezultatul norocului. Succesul nu este o cucerire pe care o obţii peste noapte. Toate astea cer multă muncă, perseverenţă şi dedicare. Se spunea: „Omul ştie 90% din lucrurile pe care terbuie să le fac, dar în mnod incredibil, nu le face.”

Nu trăim doar pentru a avea o stare de spirtit mulţumitoare, o viaţă emoţională bine definită sau cu un umor bogat. Fiinţa umană, eu, tu şi oricare altul de pe faţa pământului, avem nevoie de rezultate materiale pentru a putea trăi.

Biblia spune şi ea la rândul său în Geneza: „În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea…” (Cap. 3, vers. 19)

Prieteni, vă mai spun iarăşi: eu nu vreau să iau meritele gândirii poztive. Din contră, eu spun că totul începe cu un gând. Ceea ce vreau să vă transmit este că nu putem rămâne la stadiul de gândire. Trebuie să acţionăm şi să luăm atitudini. Există doar un mod prin care putem avea succes: să ne punem ideile în practică. Oare noi încă suntem în stadiul în care nici măcar nu am început să acţionăm în mod pozitiv?

Trebuie să nu mai aşteptăm ca lucrurile să decurgă de la sine, şi să le facem noi să se întâmple. Cred că este momentul în care trebuie să nu mai lăsăm să mâncăm ţărână. Mereu menţionez că dacă avem mereu aceiaşi atitudine, vom obţine de fiecare dată acelaşi rezultat. Dacă vreau să am ceea ce n-am avut până acum, trebuie să fac ceea ce până acum nu am făcut. Doar aşa am şanse să pot câştiga ceea ce până acum nu am putut, să-mi pot cucerii obiectivele şi vedea visele realizate.

Vrbind de vise, am să vă dau o veste foarte importantă cu privire la vise. Tu nu ai fost creeat ca să dai greş. Dumnezeu nu te-a creeat să fi nefericit şi să trăieşti în mizerie.

Dacă crezi în Dumnezeu aşa cum cred şi eu, trebuie să crezi că eşti aici ca să fi persoana cea mai fericită şi cea mai realizată de pe faţa pământului. Visarea nu a fost făcută să rămână doar în imaginaţia noastră.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *