Nu uita de lucrul principal

O legendă spune că odată, o femeie foarte săracă cu un copil în braţe, a trecut pe dinaintea unei peşteri de unde s-a auzit o voce misterioasă care spunea:

„Intră şi ia tot ceea ce doreşti dar nu uita de lucrul principal”

Aminteşteţi însă de un lucru. Odată ce vei ieşi, uşa se va închide pentru întotdeauna. Între timp, în schimb, profită de această oportunitate, dar nu uita de lucrul principal…”

Femeia a intrat în peşteră şi a găsit acolo multe bogăţii. Fascinată de aur şi de bijuterii, a pus copilul jos şi a început să strângă nerăbdătoare tot ceea ce putea să ducă.

Vocea misterioasă i-a vorbit iar:

„Mai ai doar opt minute!”

Trecând cele opt minute, femeia plină de aur şi de pietre preţioase, a luat-o la fugă afară din peşteră, iar uşa s-a închis după ea… Şi-a amintit atunci că fiul ei rămăsese acolo, iar uşa se închisese pentru întotdeauna.

Bogăţia a durat puţin dar disperarea a fost eternă.

Asta se întâmplă şi cu noi de multe ori. Avem cam 80 de ani de trăit în această lume în medie şi o voce ne avertizează mereu: „Nu uita de lucrul principal!” Principalul sunt valorile spirituale, viaţa, prieteniile, iubirea… Dar, lăcomia, bogăţia şi plăceriile materiale ne fascinează aşa de mult încât lăsăm întotdeauna ceea ce este mai important deoparte… Astfel ni se scurge timpul şi noi lăsăm deoparte ceea ce este esenţial: „Comorile sufletului!” Niciodată să bu uităm că viaţa în această lume trece repede şi că moartea ne ia pe neaşteptate. Când poarta acestei lumi se închide pentru noi, nu ne vor mai fi de nici un folos vaietele.

Să nu uităm aşadar de lucrul principal.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *