Partea bună a oamenilor

Nimic nu e perfect, dar noi trebuie să avem întotdeauna ochi buni şi să căutăm mereu partea cea bună a oricărei situaţii.

 

Un manager discuta cu un tânăr angajat care se plângea într-una de mulţi dintre colegii lui şi din această cauză nici nu avea prea mulţi prieteni în firmă. Funcţionarul spunea: – Nu îl suport pe Francisco, el este mândru şi orgolios.

– Dar el este plin de bucurie şi săritor, a amintit managerul.

– Şi Marcia atunci? Zici că are un rege în burtă. Este adevărat că îşi ajută colegii, dar este enervantă. Sebastian se evidenţiază mai mult doar pentru că cunoaşte mersurile firmei.

– Aminteşte-ţi că el este omul bun la toate şi că le-a făcut multora de pe aici treba.

Văzând că angajatul exagera în mod abuziv partea negativă a persoanelor, managerul i-a cerut acestuia să-l însoţească. Au luat puţin zahăr din bucătărie şi s-au dus până în curte de unde au luat puţin nisip de jos.

A amestecat zahărul cu nisipul şi l-a pus lâncă un muşuroi de furnici. După aproxiativ un minut, o furnică a descoperit un cristal de zahăr şi le-a anunţat pe celelalte. În scurt timp făcuseră deja coadă şi funcţionarul a rămas surprins când a văzut că furnicile luau decât zahărul nepăsându-le de nisip.

– Toate persoanele sunt ca această mână de nisip amestecată cu zahăr – a spus şeful – Să fim înţelepţi ca furnicile. Să profităm de partea bună a persoanelor de aici de la servici.

Lecţie de viaţă:

Nimic nu este perfect, dar putem întotdeauna să avem ochi buni pentru a căuta partea pozitivă a oricărei situaţii. Aşa evităm să arătăm cu degetul defectele celorlalţi şi reuşim să valorizăm ce este mai bun la persoane şi la însăşi viaţa noastră.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

S. Buscu Răspunde 21 aprilie 2011 la 15:29

Vreau jă vin la slujba de dejlegare la părintele cu mantia sfintă de la Jerusalem pentru dejlegare de vreji și de ulcică. Dacă nu e de dejlegare la biserica de la OTv vă rog să dați viza de Brasilia să merg la părintele Macedo pentru dejlegare de vrajă și de ulcică. De ce oare nu e dejlegare pentru ulcică sau de vrajbă între dujmani. Este la Brasilia șansa dejlegării de vrăji și ulcica nenorocită