A Doua Poruncă

dezSă nu-ți faci vreun idol reprezentând vreun lucru de sus din cer, de jos de pe pământ sau din apele de sub pământ. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești, fiindcă Eu, DOMNUL, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc copiii pentru nelegiuirea părinților lor, până la a treia sau a patra generație a celor ce Mă urăsc și Îmi arăt îndurarea până la a mia generație a celor ce Mă iubesc și împlinesc poruncile Mele. ” Exodul 20:4-6

Cea de a doua poruncă o completează foarte bine pe prima. După ce a lăsat de înțeles foarte clar că El este Unic, una dintre cele mai mari lucruri care-L diferențiază, este chiar în această Poruncă: El nu are nevoie de o imagine ca să fie recunoscut, apreciat sau slujit.

Toți ceilalți ”dumnezei” trebuie atinși într-un anumit fel, dar nu și Dumnezeul lui Israel. El este Dumnezeul invizibil și pentru a avea un contact cu El ai nevoie de credință.Credință că El îți ascultă rugăciunea. Credință că El te înțelege. Credință că El este prezent, chiar dacă ochii tăi nu-L pot vedea.

Acum înțelegi mai bine acel verset care spune:

”Însă cel drept al Meu va trăi prin credință. Sufletul Meu nu găsește plăcere în cel care dă înapoi.” Evrei 10:38

Prin credință doar putem comunica cu Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov. Când ne îndoim, când ne este teamă, suntem incerți, este pentru că suntem departe de El…

Tot ce îți cere este să crezi în ce a promis El, astfel încât să trăiești Cuvântul Lui fără să fie nevoie ca circumstanțele din jurul tău să-ți fie favorabile.

Persoanele se depărtează de Dumnezeu din cauza aceasta- ele nu cred pentru că vor să vadă, să atingă, să audă, să simtă…- pentru că nu văd rezultate imediate ale credinței lor, pentru că niciodată nu au simțit prezența Lui, pentru că nu au suportat presiunea păcatului. Ele vor să-L trateze pe Dumnezeu așa cum îi tratează pe alți ”dumnezei”, care pot fi purtați, folosiți, mototoliți, atârnați sau pierduți..

Cel care trăiește după ceea ce vede și simte, obține doar ceea ce aceste lucruri îi dau condiții să obțină. Cel care trăiește prin ceea ce crede, obține ceea ce niciodată nu putea obține: Pe Dumnezeu și toate promisiunile Lui.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *