Calitățile pe care El le vede la tine!

reputacao_bjfCe este mai ușor, să vezi calitățile sau defectele unei persoane? Cu siguranță că omul vede defectele, dar Dumnezeu?

Voi sunteți sarea pământului… Voi sunteți lumina lumii… Voi sunteți prietenii Mei… sunt expresii rostite de Domnul Iisus, și oricât am medita la ele, nu putem să înțelegem în totalitate scopul lor. Ce vroia să spună Domnul Iisus cu aceste comparații?

Sarea are o calitate pe care nimic nu o poate înlocui… și să fii prietenul lui Dumnezeu? E un privilegiu unic, care nu poate fi egalat de nimeni și de nimic. Cu alte cuvinte, ce a vrut Domnul Iisus să spună este că fiecare dintre noi avem una sau mai multe calități pe care nu le posedă nimeni.

Totuși, Domnul Iisus a vrut să arate prin aceste afirmații că împreună cu această Credință de înaltă calitate, viziune și comuniune cu Dumnezeu pe care o avem, posedăm o responsabilitate pe care nu o are nimeni!

Observă:

Când Domnul Iisus a spus: ”Voi sunteți lumina lumii…” a mai zis ”așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor…” (Matei 5:14,16).

Când Domnul Iisus a spus: ”Voi sunteți sarea pământului…” (Matei 5:13) a mai spus ca să dăm gust nu pentru un mic grup de oameni, ci la modul global!

Când Domnul Iisus a spus ”Voi sunteți prietenii Mei…” ne atribuia responsabilitatea de a merge în căutarea celor care sunt dușmanii Lui, la fel cum am fost și noi într-o zi, când eram simple ființe, distante de Dumnezeu. Când ne-am eliberat, convertit și am fost Botezați cu Duhul Sfânt, am ieșit din stadiul de creații ca să fim fii, devenind prieteni ai lui Dumnezeu.

Odată cu revelarea de către Domnul Iisus a calității pe care o avem, ne este arătată și responsabilitatea pe care o presupune aceasta! De aceea, mulți dintre cei care s-au pierdut aveau doar o singură explicației pentru fapta lor: au abandonat obiectivul principal, care era Mântuirea… și nu doar a lor, ci și a altora! Atunci când avem în vedere aceste două obiective mărețe: SUNTEM LUMINĂ…SUNTEM SARE…SUNTEM PRIETENII LUI HRISTOS!

Ca lumină a lumii, avem direcție, inspirație și revelație… Ca sare, avem tot ce este nevoie, avem gust. Totuși, pentru că suntem sare, trebuie să fim conștienți că ea servește ca să dea gust cui are nevoie de ea, lumii și în acest proces trebuie să fim conștienți că, chiar dacă nimeni nu vrea să fie prietenul nostru (și dacă lumea este dușmanul nostru) avem ce este mai important: suntem prietenii lui Iisus Hristos!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *