Cele 3 mari nedreptăți

Spațiul Femeii |

cópia-de-shutterstock_178775597-620x417

Respingerea Domnului Iisus care a venit și S-a oferit pentru mine și pentru dumneavoastră ca să fim mântuiți.

Oameni de toate vârstele și din toate societățile par hotărâți să-și creeze scheme proprii pentru Mântuire. Unii Îl neagă pe Dumnezeu și prin urmare, nu admit păcatul și nevoia Răscumpărării Divine. Alții acceptă ideea că o Ființă superioară trebuie să intervină, dar au păreri diferite în ce privește identificarea acestui ”salvator.” Oare putem să fim mântuiți fără Hristos?

Biblia răspunde cu un NU foarte clar! Iisus este esențial în planul lui Dumnezeu pentru Mântuire.
”El este: piatra respinsă de către voi, zidarii, care a devenit piatra din capul unghiului. În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer nici un alt nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiți!”

Când omul Îl respinge pe Domnul Iisus, refuză Cadoul, Jertfa lui Dumnezeu ca să-l mântuiască, să-l întărească și să facă din el un fiu al lui Dumnezeu.

Aceasta este prima și cea mai mare nedreptate: ca Domnul Iisus să fie respins ca Dumnezeu. Omul nu-L acceptă pe Domnul Iisus ca singurul Domn și Mântuitor.

Orice om care Îl respinge pe Dumnezeu este un nechibzuit. Biblia spune în Psalmul 14:1: ”Nebunul zice în inima lui: Nu există Dumnezeu! S-au pervertit oamenii, săvârșesc fapte îngrozitoare; nu mai există nici unul care să facă binele.”

Această situație se poate schimba, când omul Îl acceptă, pentru că Domnul Iisus merită să fie acceptat și slujit de dumneavoastră și de mine, de noi toți, pentru că El a Fost, Este și Va Fi Întotdeauna Perfect.

Dacă cineva Îl acceptă pe Domnul Iisus ca Singurul Domn și Mântuitor și decide să-și ofere viață lui Dumnezeu cu trupul, sufletul și duhul, va fi iertat.

Ioan Botezătorul L-a prezentat pe Iisus ca ”Mielul lui Dumnezeu care îndepărtează păcatul lumii” (Ioan 1:29). Aceasta a fost introducerea potrivită pentru lucrarea lui Iisus pentru predicarea veștilor bune ale Mântuirii. În diverse ocazii, El Și-a exercitat puterea pentru a ierta păcatele, subliniind că vindecarea Lui era spirituală, nu doar fizică. Iisus a afirmat deschis despre importanța Lui în planul lui Dumnezeu: ” Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.” (Ioan 14:6).

Amintiți-vă că Domnul Iisus a venit ca să ierte, să mântuiască și nu să condamne. Dacă ați comis un adulter, v-ați drogat, ați fumat… și din ignoranță ați practicat idolatria, vrăjitoria, magia, ați blestemat, ați spus lucruri îngrozitoare despre slujitorii lui Dumnezeu, v-ați lăsat influențat de sentimente, gânduri, de oameni cu intenții rele…dar vă mărturisiți păcatele și greșelile, Dumnezeu îndepărtează toată vinovăția.

Dumnezeu face dreptate când suntem drepți! Trebuie să-L acceptăm pe Iisus ca Mântuitor al nostru, fiind de acord cu condițiile Lui. Dacă recunoaștem că Iisus este un Mântuitor Activ și Viu, trebuie să ascultăm de Cuvântul Său.

Rezumând: Rolul lui Iisus ca Mântuitor nu s-a terminat când El nu a mai fost pe Pământ. El a fost înălțat ca să domine ca Rege peste toți, având toată puterea sau Autoritatea: ”și fiind făcut desăvârșit, a devenit Sursa unei Mântuiri Veșnice pentru toți cei care ascultă de El.” (Evrei 5:9)

A colaborat: Episcopul Julio Freitas

Dumnezeu să vă ilumineze!

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *