Cinci paşi pentru a fi un tânăr al lui Dumnezeu

Spațiul Femeii |

În zilele de azi  vedem mulţi tineri slabi şi nemotivaţi în viaţă chiar dacă au în faţă o viaţă întreagă. Mulţi nu au nici o direcţie, sunt în derivă, nu au nici un obiectiv în viaţă. Haideţi să analizăm  cinci paşi practici pentru a-l ajuta să găsească direcţia  bună pentru ca viaţa sa să fie productivă.


  1. Pas: ECHILIBRUL – Echilibrul este  esenţial în viaţa oricărei persoane, în principal tânără, care doreşte să-şi realizeze visele. Tânărul pentru că este activ şi este în faza de creştere atât în sensul fizic cât şi în sensul spiritual şi mental se supune sugestiilor şi de aceea este ceva obişnuit să găsim  tineri fără direcţie, care se oferă îndoielilor şi viciilor. Mulţi chiar se gândesc să termine cu viaţa. De aceea este foarte important ca tânărul să fie echilibrat pentru a nu se lăsa influenţat de nimic şi de nimeni.
  2. Pas: MOTIVAŢIA – Există o mare diferenţă între tânărul motivat şi tânărul entuziasmat. Tânărul motivat este cel care Îl are pe Dumnezeu înăuntrul său şi din acest motiv mereu caută modalităţi de a creşte, de a face ceva nou şi constructiv pentru el şi pentru aceia care sunt în jurul lui. El  niciodată nu se dă învins în faţa unei dificultăţi sau probleme, dar învaţă din greşelile lui şi caută  să fie mai bun pentru a putea în fiecare zi să facă diferenţă. Tânărul entuziasmat mereu este descurajat şi vede  partea negativă a lucrurilor. De aceea când se confruntă cu o dificultate sau cu o problemă pur şi simplu renunţă, crezând că nu va putea face diferenţa.
  3. Pas: OBIECTIVUL – Totul în viaţă  cere de la fiecare dintre noi obiective. Dacă noi nu avem scopuri suntem pierduţi, fără să ştim ce vrem şi unde putem ajunge fie în viaţa familiară, spirituală sau profesională. Avem nevoie să ştim ce vrem şi astfel luptăm  pentru a ne atinge obiectivele.
  4. Pas: HOTĂRÂREA – Cu obiectivele trebuie să fim hotărâţi, pentru că o persoană hotărâtă nu  se clatină în faţa provocărilor şi ce trebuie să avem în vedere în zilele actuale sunt tinerii nehotărâţi care în consecinţă nu-şi ating obiectivele. E des întâlnit faptul de a vedea tineri că renunţă la studii sau la planurile lor de a deveni buni profesionişti pur şi simplu din cauză că au auzit cuvinte negative cum ar fi: Pentru tine nu este bine, tu nu ai condiţie, tu niciodată nu vei fi cineva în viaţă sau vei reuşi doar cu ajutorul celorlalţi. Adevărul este că în multe cazuri aceste cuvinte încep din interiorul familiei din parte  membrilor familiei care nu cred în capacitatea acestui tânăr, dar când există hotărâre acest tânăr merge în faţă şi caută concretizarea planurilor şi obiectivelor sale.
  5. Pas: TEAMA – Tot ce am văzut aici nu este suficient dacă nu există ceva simplu dar în acelaşi timp esenţial în viaţa oricărui tânăr. Acest lucru este Teama şi  este important de subliniat aici că atunci când vorbim de teamă nu ne referim la frică ci la Consideraţia faţă de Dumnezeu. Biblia ne învaţă despre teamă şi însuşi Solomon care era un tânăr când a luat locul tatălui, său regele David a zis: Teama este  principiul  cunoaşterii, adică este înţelept doar cine se teme de Dumnezeu şi se teme de Dumnezeu doar cine este înţelept. Teama de Dumnezeu este cea care ne împiedică să trăim practicând păcatul, pentru că atunci când avem teamă de Dumnezeu, dorim să-L mulţumim pe Dumnezeu şi dacă într-un moment ne simţim tentaţi, imediat ne amintim de teama faţă de Dumnezeu şi fugim de apariţia celui rău. Această teamă ne menţine aproape de Dumnezeu şi în consecinţă Dumnezeu va sta aproape de noi.

 

 

 

 

Părintele Lucian

 

 

 

 

 

 

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *