Gândul #6 – Nu este ceea ce e, este Cine

Spațiul Femeii |

nature-wallpapers-hd-sun-spots-620x354

Parte din seria ”Cele 40 de gânduri ale lui Iisus”

” Dacă ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu şi Cine este Cel ce-ţi zice: „Dă-Mi să beau!”, tu singură ai fi cerut să bei, şi El ţi-ar fi dat apă vie.” Ioan 4:10

” Ah, dacă poporul Meu m-ar cunoaște… Ah, dacă el M-ar asculta!”

Acesta este lamentarea lui Dumnezeu,foarte bine expresată aici în acest gând al lui Iisus. El a cerut puțină apă femeii samaritence, care venise să scoată apă din fântână. Ea,motivată de preconcepția predominantă din aceea vreme,a creat o dificultate. Iudeii și Samaritenii nici nu atingeau un pahar sau o farfurie care fusese folosită de altul. ” Tu, un iudeu îmi ceri apă? Vei bea din găleata mea?”

Atunci când persoanele nu cunosc pe Dumnezeu,ele sunt încărcate de preconcepții umane. Negru nu are suflet. Albul e diavol. Argentinianul este orgolios. Brazilianul este pungaș. Homosexualii trebuie prinși. Edir Macedo este hoț.

Preconcepțiile sunt hoții mari,într-adevăr. Ele ne fură oportunitatea de a cunoaște cine sunt persoanele realmente. Cine pierde, suntem noi.

Samariteanca vorbea cu Creatorul, dar preconcepția făcea ca să Îl vadă ca pe un iudeu plin de sine însuși.A refuzat un pahar de apă pentru Fântâna de Apă Vie. Dacă ea ar fi știut ce îi putea oferi El…

A-L cunoaște pe Dumnezeu nu îl vindecă doar pe cel care are preconcepții, dar face din el un izvor de apă vie, fără să se oprească, oriunde merge.

 Aplicație: Ceea ce Dumnezeu îți cere, cât de mare ar fi, este puțin în comparație cu ceea ce El are pentru ați oferi. Uită-te la Cine îți cere, nu pentru ceea ce se cere.

Tu deja ai suferi din cauza unei preconcepții sau ai fost chiar tu care ai avut preconcepții? Povestește-ne o experiență și ceea ce ai învățat prin intermediul acesteia.

Dumnezeu să vă ilumineze!

poza.pr.lucian2

Părintele Lucian

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *