Opt lucruri pe care un bărbat matur nu le face niciodată

manTe-ai gândit vreodată la cum se maturizează bărbații și ce înseamnă acest proces?  La urma urmelor, un bărbat poate să fie foarte matur și conștient la 15 ani sau să ajungă la vârsta a treia și să dea dovadă de imaturitate.

Enumerăm calitățile și principiile care disting un bărbat adult din punct de vedere emoțional de cel care încă trebuie să se maturizeze. Și nimic din toate acestea nu au legătură cu vârsta.

Un bărbat matur nu critică niciodată aspectul tău fizic

“De ce nu-ți vopsești părul blond?”, “Trebuia să pierzi câteva kilograme”… Bărbatului căruia îi place cu adevărat de tine nu se va exprima în acești termeni  cu privire la aspectul tău fizic. În cazul în care o face, este pentru că nu vrea să ajute, așa cum poate părea. Conștient, el încearcă să-ți reducă stima de sine ca să nu te simți sigură să-l lași. Un bărbat matur nu recurge niciodată la o critică  goală doar ca să-și umfle eul.

Niciodată nu îți invadează spațiul personal

Într-o relație sănătoasă, nu există nevoia  de a ascunde ceva unul de celălalt, fie mesaje text sau contacte pe telefonul mobil. Totuși, aceasta nu înseamnă că partenerul are dreptul să-ți verifice buzunarele sau să-ți citească corespondența privată. Făcând așa, el demonstrează nesiguranță față de el însuși și lipsă de respect față de tine.

Nu se ascunde în momentele grele           

Îți amintești că în timpul adolescenței și în fața problemelor, noi fugeam în lumea noastră imaginară? Un bărbat adult înțelege că este imposibil să rezolvi o problemă fără să o înfrunți față în față, fie într-o relație, într-un mediu familial sau profesional. Dar asta nu înseamnă că el este mereu în căutare de confruntări. El știe când este nevoie doar să rezolve o problemă și când este mai bine să evite discuția.

Nu se gândește că arătarea sentimentelor este un semn de slăbiciune

Să fii masculin nu înseamnă să fii rece ca piatra. Unui bărbat înțelept nu-i este teamă să fie judecat pentru că-și arată sentimentele. El este conștient că nu-și va pierde virilitatea în cazul în care își arată puțin sentimentele. Fără să mai spunem că este un obicei al relațiilor sănătoase.

Nu trăiește doar pentru moment

Unii bărbați sunt capabili să cheltuie tot ce le-a rămas din salariu pe o cină demnă de un rege, fără să se gândească că acei banii trebuiau să țină toată săptămâna. Alții, în mijlocul săptămânii merg în cluburi și ajung să lipsească de la serviciu în ziua următoare. Acest gen de bărbați nu sunt pregătiți ca să planifice totul dinainte, gândindu-se la consecințe. Dacă acest lucru este ceva scuzabil în tinerețe, la bărbații maturi pare ciudat. Nu spunem că  trebuie să trăiești fără să comiți fapte spontane, doar că trebuie să-ți amintești și de ziua de mâine.

Niciodată nu te lasă pe planul doi, acordând prioritate prietenilor

Bărbații au nevoie de timp ca să  fie cu prietenii în anumite momente. Este ceva fundamental pentru sănătatea psihologică. Totuși, un bărbat experimentat, înțelege că cea mai importantă companie din viața lui este partenera. Acei bărbați care se lasă influențați de anumiți prieteni, ignorând complet părerea partenerei, pot suferi probleme psihologice, fiind susceptibili la influențele altora sau prea copilăroși. Dar cel mai obișnuit este că ei se gândesc că așa își consolidează independența și virilitatea.

Nu exagerează în relația cu mama

Un bărbat cu adevărat adult, dă atenție părinților, chiar dacă relația dintre ei nu merge chiar așa bine. El știe că este nevoie să valorizeze oamenii care au avut grijă de el atâta timp. Totuși, el nu depășește limitele când unul dintre părinți (în general mama)  începe să ocupe toate locurile în viața fiului, îndepărtându-l de toate celelalte persoane.

Este respectuos și nu apelează niciodată la violență

Nu vorbim doar de violența fizică, ci și de cea morală. Când își dă seama de orice semn de comportament violent, își urmează drumul, fără să se gândească la justificări pentru acea atitudine agresivă. El ar putea folosi copilăria grea, o zi obositoare sau chiar să dea vina pe tine ca să încerce să-și explice comportamentul.

Atitudinea unui bărbat în fața unei femei depinde, desigur, nu doar de personaliatea și experiența lui, ci și de comportamentul femeii. La urma urmelor, o relație este o lucrare în doi.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *