Puterea perseverenței

În călătoria vieții, este obișnuit să apară probleme care încearcă să ne abată de la obiectivele noastre.

Nu este de mirare că perseverența este secretul realizării viselor, a obiectivelor profesionale sau a maturității spirituale. De fapt, perseverența este esențială pentru o femeie creștină în toate domeniile, mai ales când vine vorba de credință și relație cu Dumnezeu.

De câte ori te-ai hotărât că vei trăi o viață mai sănătoasă și câteva zile mai târziu ai abandonat exercițiile și te-ai relaxat cu mâncarea? De câte ori ai început să studiezi și ai renunțat la jumătatea cursului? De câte ori te-ai gândit la visul tău și ai fost încântată să-l realizezi, dar apoi ai început să amâni? De câte ori te-ai confruntat cu dificultăți la locul de muncă și ai crezut că este mai bine să lași totul? De câte ori ai făcut un jurământ să te rogi mai mult, să postești mai mult și să te dedici mai mult lui Dumnezeu și nimic nu s-a schimbat?

Așa cum mănânci și ai grijă de igiena personală în fiecare zi, perseverența trebuie să fie, de asemenea, un obicei zilnic. Potrivit dicționarului, a persevera înseamnă „A rămâne ferm și constant la o idee, la un sentiment, la o atitudine; a stărui cu răbdare și cu convingere într-o acțiune, fără a renunța”.

Într-o meditație, Cristiane Cardoso a vorbit despre perseverență și rolul acesteia în viața unei femei. „Perseverența este ceea ce face ca toată lupta, toată dificultatea și tot sacrificiul pe care le facem pentru a ne păstra credința să merite”, a explicat ea.

Multe femei au fost fervente în rugăciunile și scopurile lor, au fost martorii măreției lui Dumnezeu în viața lor și au fost dedicate Lucrării, dar totuși, nu au rămas în Prezența lui Dumnezeu.

Cristiane spune că, din păcate, atunci când se întâmplă acest lucru este „pentru că femeia nu a perseverat în credința ei și în lupta ei. În felul acesta, acel trecut dificil, acel sacrificiu, toate ofrandele, toate campaniile, tot ce a sacrificat ea își pierde orice valoare”.

Încercându-te pe tine însuți

Atâta timp cât totul merge bine, este ușor să perseverezi, dar când dificultățile încep să apară, devine dificil să te lupți cu ideea de a arunca totul și de a renunța. Acest lucru este firesc, dar acesta este momentul în care perseverența este esențială pentru a-ți demonstra credința și a dezvălui adevărata intenție a inimii tale.

În Cuvântul lui Dumnezeu există nenumărate exemple de femei care, pentru că au perseverat, sunt amintite până în zilele noastre. Estera a perseverat în a rămâne fidelă principiilor și a fost aleasă de rege pentru a fi folosită mai târziu pentru a mijloci pentru poporul lui Dumnezeu. Rut, pe de altă parte, a folosit perseverența pentru a o însoți pe Naomi, muncind din greu într-o țară străină, fără să știe că mai târziu va deveni parte din genealogia Domnului Iisus.

A stărui înseamnă, de asemenea, a „păstra legământul pe care îl ai cu Dumnezeu. Perseverezi în a-i plăcea lui Dumnezeu în fiecare zi”, a menționat Cristiane. Când se întâmplă asta, nu numai că dorințele tale personale se împlinesc, ci și planurile pe care le are Dumnezeu pentru viața ta. Perseverența este secretul pentru a cuceri tot ceea ce îți dorești și singura cale de a obține cea mai mare dintre toate cuceririle, așa cum este descris în Matei 13:13: „…cine va răbda până la sfârșit, va fi mântuit”.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *