Cum să faci postul lui Daniel

În acest text, vei găsi un ghid pas cu pas despre cum să faci Postul Daniel. Pentru a participa la acest proposit, trebuie să te ferești de lucrurile care îți distrag atenția, să ai mai multă comuniune cu Dumnezeu.

Ce este Postul Daniel?
Este o perioadă pentru cei care vor să se apropie de Dumnezeu. Se bazează pe propozitul pe care l-a făcut Daniel, care este descris în cartea lui Daniel, capitolul 10.

Timp de trei săptămâni, Daniel a postit pentru a se apropia de Dumnezeu și pentru a primi ajutor, înțelepciune și înțelegere, și nu a mâncat lucruri care îi plăceau.

De ce postul Daniel?
Pentru că este un moment în care îi vei arăta lui Dumnezeu că El este cel mai important din viața ta, așa că vei petrece 21 de zile postind și negând plăcerile și distracțiile care te țin departe de El.

Care-i scopul?
Scopul principal este să primești Duhul Sfânt. Adică, timp de 21 de zile, vei fi departe de plăcerile acestei lumi pentru a-L căuta.

Mai presus de toate, Postul lui Daniel este o oportunitate pentru tine de a te apropia de Dumnezeu și de a începe o nouă viață cu El.

Pas cu pas cum să faci postul Daniel
În primul rând, timp de 21 de zile, trebuie să te abții de la divertisment secular, muzică și știri. Așa cum Daniel nu a mâncat delicatese și mâncăruri dorite de mulți, vei înceta să mai consumi acest tip de conținut, care sunt plăcute firii tale.

Conectează-te cu Dumnezeu și citește mai mult Biblia, caută conținut creștin care îți poate hrăni credința în perioada postului Daniel.

Nu pierde prea mult timp pe rețelele de socializare. Dacă nu le folosești pentru muncă, în timpul Postului lui Daniel ar trebui să te îndepărtezi puțin de ele pentru a avea atenția ta exclusivă asupra primirii Duhului Sfânt.

Ce să urmărești în această perioadă?
În plus, te poți uita și la filme, seriale și conținut care te vor ajuta să te apropii de Dumnezeu.

Fă o selecție de filme și seriale de vizionat în timpul Postului, care au un mesaj de credință și te vor ajuta să rămai concentrat asupra propozitului.

Dar să ai grijă să nu te lași prins în divertisment. Căci, scopul acestui propozit este ca tu să-ți dezvolți relația personală cu Dumnezeu, renunțând la atitudini greșite și întărind comuniunea cu El printr-o conversație sinceră.
Ce poți mânca?
Nu există obicei să renunți la mâncare, dar poți să faci ca Daniel și să mănânci doar legume și apă, dacă sănătatea îți permite.

Dar poți să menții și o dietă mai sănătoasă în timpul perioadei și să renunți la alimentele care îți sunt plăcute, așa cum a făcut Daniel.

Sfințirea în postul lui Daniel
În acest fel, se poate observa că scopul acestei perioade este de a căuta sfințirea înaintea lui Dumnezeu, despărțindu-se de această lume pentru a trăi în uniune cu El. Mentalitatea care a dominat această lume i-a determinat pe oameni să se îndepărteze din ce în ce mai mult de principiile divine. Astfel, Postul lui Daniel merge împotriva acestui lucru, făcându-l pe om să-și recapete chipul și asemănarea lui Dumnezeu, lucru pe care păcatul l-a furat de la omenire (Geneza 1:26 și Geneza 3).

Când are loc Postul Daniel?
De aceea, Postul Daniel poate fi făcut oricând doriți. Ori de câte ori ai nevoie să fii mai aproape de Dumnezeu, apelează la acest propozit.

La Locașul Duhului Sfânt, va fi în perioada de 11 aprilie – 1 mai 2022 și va avea tema „Bucuria deplină”, care poate fi promovată doar de Duhul Sfânt. În perioada Postului Daniel, să ne unim credința în același scop.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *