Ce înseamnă trăirea în sfințenie?

”Sfințenia”, în contextul biblic, înseamnă „a fi separat pentru Dumnezeu”. Și nu poate fi cucerit decât prin comuniunea cu Duhul Sfânt, care este căutat de noi.

De ce este importantă?

„Cum se poate aștepta ca Dumnezeu să se amestece cu ceea ce este murdar, cu ceea ce nu este sfânt, cu ceea ce este necurat? Dumnezeu este Sfânt. De aceea, El trăiește acolo unde este sfințenie, nu unde este murdărie”, a observat Episcopul Adilson Silva, în cadrul Sintei Liturghii de Duminică.

Episcopul Adilson a adăugat că primul pas pentru cei care vor să-și schimbe viața este să îndepărteze din conduita lor ceea ce este necurat înaintea lui Dumnezeu.

„Sfințenia este ceva care începe în tine. Este atunci când îți cureți mintea și inima; și scoți din interiorul tău tot ce nu-i place lui Dumnezeu. Te curăți, creând un mediu favorabil ca Duhul lui Dumnezeu să vină peste tine. Și când vine, El face minuni”, a învățat episcopul Adilson.

Ce altceva ar trebui să știu?

„Cu alte cuvinte, ne vom înfometa firea până la moarte. Firea este prezentă, are pofte, natura umană. Chiar dacă suntem convertiți, născuți din Dumnezeu, avem Duhul Sfânt, totuși avem o natură umană. Nimeni nu a fost transformat în înger când s-a convertit. Rămânem ființe umane. Noi toți avem nevoie de această purificare în fiecare zi, de această inițiativă în fiecare zi. Și atunci, parcă fiecare secundă a zilei noastre cere această conștientizare: trebuie să ne purificăm în fața situațiilor. De exemplu, ești în fața unui program de televiziune: asta este pentru mine sau trebuie să mă ridic de aici?”, a explicat Nubia Siqueira, în episodul 60 (2 Corinteni 7), din Înțelepciunea în practică.

Cu alte cuvinte, conștientizarea că avem ochii lui Dumnezeu asupra noastră în orice moment ne face să ne fie teamă. Și orice păcat face ca o ființă umană să fie vrednică de iad. Prin urmare, trebuie să ne căim și să avem nevoie de harul lui Dumnezeu în viața noastră.

De asemenea, este de remarcat faptul că frica este trecătoare (pentru că este o senzație), dar teama este veșnică.

Când o persoană părăsește biserica, de exemplu, și pretinde că se simte „liberă”, de fapt, ea dezvăluie doar că în adâncul sufletului a avut întotdeauna plăcere în lucrurile lumii. Își dorea libertatea de a urma ceea ce era în inima ei. Și firea nu este frumoasă, nu face lucruri bune. Firea va dori întotdeauna să aibă libertatea de a fi ea însăși.

Concluzie

De aceea, sfințirea nu vine singură. Cheia sfințeniei constă în comuniunea cu Duhul Sfânt (Romani 1:4). De asemenea, în fiecare zi trebuie să o urmăm în mod conștient – ​​să avem grijă de gândurile noastre, să facem voia lui Dumnezeu, să ne rugăm, să citim Biblia (Ioan 17:17).

Deci, „sfințirea” nu înseamnă că te supui regulilor „se poate sau nu”, doctrinelor religioase (pentru că asta îți schimbă doar exteriorul și schimbarea trebuie să se întâmple din interior spre exterior). „Sfințirea” este cât de mult are Duhul Sfânt din tine, cât de mult te poate separa pentru El.

Între data de 11 aprilie și 1 mai 2022 va avea loc Postul lui Daniel.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *