15 superalimente de consumat astăzi

Cunoaște câteva ingrediente, care, pe lângă faptul că sunt gustoase, sunt foarte benefice pentru sănătatea noastră.

Imunitatea este capacitatea corpului nostru de a se apăra de virusuri și bacterii. De aceea, este extrem de important ca organismul nostru să fie întotdeauna cu un indice imunitar excelent. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar ca meniul nostru să fie întotdeauna bogat în vitamine și nutrienți. 

Verificați mai jos alimentele care stimulează imunitatea și asigurați cea mai bună apărare pentru corpul vostru!

Portocală

Citricele sunt alimente excelente pentru imunitate. Sunt pline de vitamina C, ceea ce face ca organismul nostru să fie mai rezistent și mai bine pregătit pentru a face față virușilor și bacteriilor.

Roșie

Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamina C, roșiile sunt un ingredient incredibil și versatil. De asemenea, are compuși care ajută la combaterea bolilor de inimă, ceea ce face corpul mai puțin predispus la infecții și la imunitate scăzută.

Ardei

Ardeii verzi și roșii sunt alte exemple frumoase de ingrediente care ne ajută imunitatea. Sunt bogate în vitamina C și au un gust minunat. Așa că încercați să le adăugați în rețete!

Broccoli

Legumele care au o culoare verde mai închisă tind să fie minunate pentru imunitatea noastră. Acest lucru nu este diferit cu broccoli! Plin de beneficii pentru sănătatea noastră, acest deliciu are acid folic, care ajută celulele albe din sânge în apărarea organismului.

Varză

Varza are un indice ridicat de acid folic, care ajută la apărarea organismului nostru. În consecință, nivelul nostru de imunitate crește și ne face mai bine pregătiți să facem față tuturor  lucrurilor de făcut de zi cu zi.

Spanac

Spanacul este un alt superaliment care ar trebui inclus mai mult în meniul tău. Deoarece este bogat în acid folic, ne ajută organismul să combată aspectul infecțiilor și bolilor.

Fasole

Pe lângă faptul că sunt versatili și extrem de gustoși, fasolea este un aliat minunat pentru organismul nostru. Este un superaliment care ajută foarte mult la restabilirea imunității noastre.

Ficat

Ficatul poate fi o proteină complicată: îl iubești sau îl urăști. Dar oricine iubește acest ingredient în rețete, poate fi fericit! Ficatul este un alt exemplu de hrană care stimulează imunitatea și ne protejează corpul într-un mod practic și complet.

Năut

Majoritatea leguminoaselor sunt extrem de bogate în zinc, iar năuturile nu sunt diferite. Prin includerea acestui ingredient în meniul tău, vei ajuta organismul să lupte împotriva la majoritatea dintre bolile sistemului imunitar.

Somon

Somonul este un pește delicios și plin de beneficii pentru organismul nostru, unul dintre ei este ajutorul imunității noastre. Este o mare sursă de omega-3, care ne ține departe de multe inflamații și boli.

Iaurt

Iaurtul natural este o altă sursă benefică pentru organismul nostru. Acest ingredient ne reface flora intestinală și contribuie la creșterea imunității noastre. Cu un intestin mai sănătos, suntem mai puțin predispuși la microorganisme.

Usturoi

Usturoiul nu este doar unul dintre cele mai des utilizate condimente în bucătărie, dar ajută la combaterea virusurilor și bacteriilor din corpul nostru. Reduce mucusul în plămâni și este și bogat în vitaminele A și C. Așa că nu economisi acest ingredient din rețetele tale.

Ceapă

Ceapa este foarte bogată în substanțe care reduc riscul de a prinde majoritatea infecțiilor. Este antiviral și antiinflamator, ajutând perfect organismul nostru să crească imunitatea și să scadă riscul de boală.

Nuci

Semințele oleaginoase precum nucile sunt bogate în zinc și vitamina E. Acest lucru avantajează foarte mult organismul nostru și ajută la creșterea imunității noastre.

Mazăre

La sfârșit, dar nu mai puțin important, avem mazărea. Acest ingredient combate gripa și răcelile, și restabilește sistemul nostru imunitar. Deoarece este bogat în zinc, ar trebui folosit foarte des în rețetele și mâncărurile tale!

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *