5 profeții biblice pentru pentru momentul în care trăim

Close up of Young christian man standing at concrete wall while read bible with window light

În Vechiul Testament, găsim mai multe profeții care s-au împlinit în mijlocul poporului lui Israel. Ca, de exemplu, când profetul Ieremia a anunțat, inspirat de Dumnezeu, că, captivitatea Împărăției Sudului (Iuda) va dura 70 de ani, în Babilon (Ieremia 25: 11-12).

Dar ce este cu prezentul? Ce a subliniat Biblia că s-a împlinit de-a lungul anilor în lumea de azi? Bine, pentru început, vedem că Domnul Iisus a observat că unele caracteristici vor fi izbitoare în timpul nostru. De exemplu, când El a spus că vor fi războaie, foamete, ciumă și cutremure în mai multe locuri (Matei 24: 6-7).

În mod constant, prin știri, aflăm despre cutremure care au loc în diferite părți ale planetei. Unele sunt de mare intensitate. Doar pentru a ilustra, pe 21 iulie, un cutremur cu 7,8 a lovit Alaska, iar experții au emis un semnal pentru o posibilă formare de tsunami în regiune. Printr-o căutare rapidă pe internet, am găsit diagrame care arată frecvența crescândă a cutremurelor care au loc în întreaga lume.

Atunci, vedeți mai jos 5 profeții la care Biblia indică astăzi:

  1. Învățături false

Subtil, duhurile rele introduc în societate „duhul antihristului”, astfel încât oamenii să se răzvrătească inconștient împotriva lui Dumnezeu. Dar, acțiunea răului este plantată și în „lumea creștină” prin cei care pretind că aparțin lui Dumnezeu și totuși sunt „buruieni”. Și, de asemenea, îi conduc pe oameni pe calea osândei.

”Și Iisus a răspuns și le-a zis: Luați seama să nu vă înșele cineva. Fiindcă mulți vor veni în Numele Meu, spunând: Eu sunt Cristos; și pe mulți îi vor înșela.” Matei 24:4-5

Despre acest pasaj biblic, episcopul Edir Macedo scrie în notițele sale de credință: „Este extrem de interesant faptul că Iisus a început discursul Său profetic spunând că mulți vor veni în Numele Lui. El a spus asta pentru că știe că duhul care a acționat în această lume, de la căderea omului în Grădina Edenului, este duhul înșelăciunii ”.

2. Neîncrederea că sfârșitul se poate întâmpla oricând

”Știind întâi aceasta, că vor veni batjocoritori în zilele de pe urmă, umblând conform propriilor pofte, Și spunând: Unde este promisiunea venirii Lui? Fiindcă de când au adormit părinții noștri, toate continuă la fel de la începutul creației.” 2Petru 3:3-4

„Necredincioșii și devianții credinței folosesc argumentul întârzierii întoarcerii Mântuitorului pentru a se opune. Aceasta este o strategie malefică care conduce ființa umană să trăiască destrăbălată, fără să se teamă de consecințele eternității”, scrie Episcopul

3. Persecuția creștină

Shot of a group of people holding hands and praying together

Din fericire, trăim într-o țară în care se pare că se poate răspândi credința în mod deschis. Cu toate acestea, există nenumărate țări în care creștinii pot experimenta discriminare sau chiar pot fi arestați.

”Atunci vă vor preda ca să fiți chinuiți și vă vor ucide; și veți fi urâți de toate națiunile din cauza Numelui Meu.” Matei 24:9

”Moartea și persecuția creștinilor au început chiar de la începutul Bisericii Primare”, își amintește Episcopul.

4. Evanghelia răspândită în întreaga lume

”Și această evanghelie a împărăției va fi predicată în toată lumea, pentru mărturie la toate națiunile; și atunci va veni sfârșitul.” Matei 24:14

„Sfârșitul lumii va avea loc odată cu întoarcerea Domnului Iisus pentru a judeca națiunile și a stabili Împărăția Sa pe pământ. Dar, înainte să se întâmple asta, este necesar ca Evanghelia Mântuirii să fie anunțată fiecărei creaturi de pe întreaga planetă”, învață Episcopul.

Merită să ne amintim că în zilele noastre, există mai multe traduceri ale Bibliei răspândite pe internet, iar mesajul Mântuirii a ajuns chiar și în cele mai îndepărtate sate de pe Pământ.

5. Răutatea a crescut

”Dar să mai știi aceasta, că în zilele de pe urmă vor veni timpuri primejdioase.” 2Timotei 3:1

În zilele lui Pavel, era deja dureros să trăiești credința din cauza persecuției, dar escaladarea dificultăților avea să crească pe măsură ce se apropiau vremurile de sfârșit. Adică cu cât suntem mai aproape de zilele care vor preceda întoarcerea Domnului Iisus, cu atât ne vom confrunta cu mai multe lupte. Aceste zile vor fi dificile, deoarece omul va fi dat peste rău ”, observă Episcopul.

Apropiați-vă de Dumnezeu

Merită să menționăm faptul că atunci când se deschide primul sigiliu (Apocalipsa 6), antihristul va fi dezvăluit omenirii. Apoi, o secvență de catastrofe va lovi Pământul.

Prin urmare, este foarte important ca oamenii să caute prezența lui Dumnezeu și botezul cu Duhul Sfânt, până când există timp. În fiecare Locaș al Duhului Sfânt, se desfășura Postul lui Daniel. Separați acest timp pentru a medita la conținuturile care vă vor hrăni credința.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *