A cuceri prin forţă

În Londra, episcopul Macedo, învaţă că credinţa emoţională nu garantează intrarea în Împărăţia Cerurilor

În ultima duminică (4), episcopul Macedo a fost la o slujbă în Rainbow Theatre, sediul Centrului de Ajutor din Londra, Anglia.

El i-a chemat pe cei prezenţi să participe la această slujbă în felul următor:

„Vreau să încep cu o întrebare specială pentru voi. Ce este mai uşor: să cucereşti unele binecuvântări de la Dumnezeu, ca: banii, succesul sau căsătoria, ori să cucereşti Împărăţia lui Dumnezeu?”

În biserică era murmur. Majoritatea căzuseră de acord: binecuvântări.

„Binecuvântările sunt mai uşor de cucerit, nu este aşa? Atunci, dacă Împărăţia lui Dumnezeu se cucereşte atât de greu, ce trebuie să facem ca să reuşim? Ştiţi… Majoritatea pocăiţilor nu sunt mântuiţi. Bisericile sunt pline de oameni bolnavi, de persoane care nu aparţin într-adevăr lui Iisus. Persoanele şi-au dedicat vieţile doar cuceriri de binecuvântări. Însă, nu putem uita că vieţile noastre în această lume, sunt scurte. Mai devreme sau mai târziu, cu toţii vom muri. Dar…sufletul tău? Ce se va întâmpla cu el? Eşti sigur de mântuirea ta? Dacă ai muri acum, ai fi într-adevăr mântuit?

Domnul Iisus a spus în Matei 11:12:

„Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum, Împărăţia cerurilor se ia cu năvală, şi cei ce dau năvală pun mâna pe ea.”

Cu alte cuvinte, pentru a cuceri Împărăţia Cerurilor, trebuie să luptăm şi nu putem să luptăm cu o vioară în mână spre exemplu. sau cu un pian. Nici doar cântând „oh, Doamne, Aleluia, Glorie lui Dumnezeu” Tu, ai cântat de multe ori aici şi ai plâns la piciorul altarului. Dar acolo afară…?! Ce ai făcut?

Afară, unde trebuie să lupţi cu păcatul, eşti slab. Nu rezişti. Dar, înainte, la biserică, te simţeai puternic! Plângeai, Îl lăudai pe Dumnezeu ş.a.m.d. Însă, iată ce vreau eu: vreau să vă gândiţi. Dacă nu gândiţi nu puteţi cuceri împărăţia lui Dumnezeu. Dacă vă folosiţi doar inima, emoţiile, nu veţi reuşi.

Bisericile şi aici intră şi Biserica Universală – sunt pline de persoane care folosesc credinţa emoţională. De aceea sunt slabe. Ei nu cunosc cu adevărat libertatea. Nu pot să fie liberi. Depind de preoţi, de episcopi, de a fi la biserică, ca să se poată simţi tari. Totuşi, nu asta ne-a promis Dumnezeu. Când primim Duhul lui Dumnezeu, devenim revoltaţi şi agresivi cu tot ceea ce este în această lume: răul, păcatul, nedreptatea… Vă este clar?

Dacă nu luptaţi contra dorinţelor dvs., contra inimii, a sentimentelor, a păcatelor, nu aveţi cum să intraţi în Împărăţia lui Dumnezeu. Dacă vă preocupaţi cu ceva, cu cineva – cu fii dvs. spre exemplu – nu veţi intra în Împărăţia lui Dumnezeu. Trebuie să vă poziţionaţi contra voinţei dvs. dacă vreţi să intraţi în Împărăţia Cerururilor. Dacă nu vă puneţi viaţa în totalitate, pe altar, nu veţi cuceri. Puteţi să vă daţi toţi banii, toate propietăţile, toată lauda şi rugăciunea, dar, dacă nu i-ai oferit totalmente viaţa Domnului Iisus, nu poţi cuceri Împărăţia Cerurilor. De ce? Pentru că între noi şi Dumnezeu, între noi şi Împărăţia Cerurilor, este iadul.

Pentru a intra în Împărăţia Cerurilor, trebuie să traversezi acest infern. De aceea este atât de greu să obţi această binecuvântare. Mulţi dintre voi sunteţi slabi în credinţă pentru că aveţi credinţa în inimă, amestecată cu sentimentele. De aceea, atunci când trebuie să lupţi cu Satana, pierzi. Pierzi pentru că foloseşti sentimentele. Având sentimente, nu vei putea niciodată să îl subjugi. Mă voi ruga acum pentru aceia care doresc cu adevărat să se ofere Domnului Iisus; pentru cei ce vor să îşi lase vieţile în altar. Nu doar aici azi ci pentru întotdeauna începând de azi.

Dacă nu eşti capabil să renunţi la păcatele tale, te rog, nu veni în faţa altarului. Fi sincer. Fă-ţi ţie însuţi o favoare: nu te înşela singur. Dumnezeul meu ştie exact care îţi e interiorul. Dar, dacă vrei cu sinceritate şi credinţă să îţi oferi viaţa totalmente lui Dumnezeu, Duhul Sfânt va veni peste tine într-o clipită.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *

1 comentário

elena Răspunde 10 martie 2012 la 19:46

elena vreau cu adevarat sa fiu mantuita sa primesc duhul sfant sa nu mai fac pacate vreau blindete ca nu am, vreau ca iisus sa vina in inima mea sa ma conduca amin. si sa pot ajuta oamenii. elena.