Actorul din „Fast and Furious”, Dwayne Johnson, a mișcat internetul cu o atitudine de recunoștință.

Recent, pe Instagram, actorul Dwayne Johnson, The Rock, în vârstă de 48 de ani, a distribuit un videoclip în care îi dă de cadou prietenului său Harvey Wippleman un camion Ford F-150. Acest cadou a fost un mod de a mulțumi lui Wippleman pentru că l-a ajutat când era tânăr.

„Viața mea (în special în adolescență) a fost plină de întorsături – dar Dumnezeu a găsit o modalitate de a-mi pune în cale unii oameni care să schimbe traiectoria drumului pe care îl urmam. Când eu și mama am fost evacuați de pe insula Hawaii, ne-am mutat cu el într-o cameră mică într-un loc numit motelul Alamo Plaza. A acceptat un băiat punk (eu) și am devenit prieteni pe viață ”, a detaliat The Rock.

Vedeta din „Fast and Furious” a mai dezvăluit că, pe lângă faptul că l-a adăpostit când a fost evacuat din casa sa din Hawaii, i-a împrumutat ultimii 40 de dolari pe care îi mai avea, ca să-l ajute. „Aproximativ 9 ani mai târziu, când aveam în buzunar ”celebri” șapte dolari mi-am început cariera de luptător în Memphis, Tennessee, iar din nou nu aveam unde să trăiesc și el m-a primit. Și când aveam 15 ani, chiar mi-a dat ultimii 40 de dolari. Te iubesc, frate. Bunătatea și inima ta au contribuit la schimbarea traiectoriei vieții mele. Bucură-te de noua plimbare și dă lui Walls și Mississippi, dragostea și recunoștința mea.”

Această atitudine de a dori să ramburseze tot ajutorul primit, i-a provocat lacrimile prietenului său, Harvey Wippleman și m-a făcut să mă gândesc la importanța recunoștinței.

Secretul Fericirii

Conform dicționarului Michaelis, recunoștința înseamnă „un sentiment trăit de o persoană în legătură cu cineva care i-a acordat o anumită favoare, ajutor sau beneficiu; mulțumire, recunoaștere ”.

O persoană fericită este cu siguranță recunoscătoare. Cu greu vei cunoaște o persoană care are succes în toate domeniile și nu este recunoscătoare.

Și nu doar pentru realizări materiale, ci pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ei, indiferent de situația din jur. Aceasta înseamnă să ai o stare de duh recunoscătoare care să conducă persoana să aprecieze lucrurile pentru care ar trebui să fie recunoscătoare, întrucât cele mai simple, cum ar fi trezirea, posibilitatea de a se spăla pe dinți, sunt deja motive pentru a fi recunoscătoare.

Mai multe studii susțin că recunoștința este bună pentru sănătatea fizică și mentală a unei persoane. De aceea, putem spune că secretul succesului este recunoștința, iar eșecul este nerecunoștința.

Nerecunoștința îi face pe oameni atât de mici… Și nu există cursuri, diplome sau bani care să schimbe asta.

Cum să faci față Nerecunoștinței?

Este posibil să fi trecut deja prin situația de a fi ajutat pe cineva fără să aștepți nimic în schimb, dar apoi, la o primă ocazie – sau o greșeală din partea ta – ți-au returnat în mod negativ prin bârfe, duritate, minciuni etc.

Cine nu s-a simțit niciodată „înjunghiat în spate”, nu? Fie la locul de muncă, cu oameni pe care ai vrut să-i ajuți atât de mult; în familie, cu acea rudă pentru care ai făcut tot posibilul doar ca să-l ajuți; în viața sentimentală, cu acel(a) iubit(ă) și așa mai departe … Nu înțelegi de ce persoana respectivă a acționat așa și un sentiment de tristețe încearcă să câștige spațiu în inima ta.

Ce să fac?

Poate te gândești că voi spune că este necesar să lupți, ca să obții satisfacție… Dar, nu. În primul rând, pentru că nu merită. Nimeni nu are puterea să schimbe pe cineva. În al doilea rând, pentru că trebuie să „plătim răul cu binele”, întotdeauna.

Este dificil, de multe ori doare. Dar ceea ce am învățat și învăț în fiecare zi este că aceste situații, în care trebuie să confruntăm nerecunoștința, nu ne pot distruge capacitatea de a iubi, de a ajuta oamenii și de a fi recunoscători.

Deci, dacă suferi pentru că cineva pe care l-ai ajutat încearcă să îți facă rău sau să te distrugă, fii înțelept, nu păstra ură, iartă și nu renunța să-ți întinzi mână către cei care au nevoie.

Pentru că, în timp ce nerecunoștința este fiica egoismului și a invidiei, înțelepciunea este fiica păcii și a dreptății.

Care dintre acestea crezi că aduce cea mai bună recompensă?

Cel care de răspunsul – în sensul propriu al cuvântului – este viața.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *