Bărbatul care și-a pierdut soția la pariu

Autoritățile indiene au raportat presei arestarea unui bărbat care și-a ținut soția în închisoare privată, a atacat-o cu acid și a violat-o într-un mod colectiv. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat din cauza dependenței de jocuri.

Identitatea cuplului nu a fost dezvăluită, deoarece legea indiană păstrează identitatea victimelor infracțiunilor sexuale. Cu toate acestea, poliția a raportat că cei doi erau căsătoriți de zece ani, iar victima avea 30 de ani.

La sfârșitul lunii octombrie, bărbatul, dependent de jocuri de noroc, și-a pariat soția și a pierdut-o. Ziarului englez The Independent, ofițerul de poliție responsabil pentru caz, Rajesh Kumar Jha, a spus:

„După aceea, el o trimitea la jucători, împotriva voinței ei, unde bărbații o violau. Dacă se împotrivea exploatării sexuale, soțul ei ar fi bătut-o și ar fi ținut-o ostatică ”.

Așa s-a întâmplat. Femeia a fost închisă și torturată până pe 2 noiembrie, când soțul ei a turnat acid pe ea. Neajutorată, a fost dusă la jucători, care au violat-o.

Bărbatul a fost arestat și așteaptă procesul.

Ai un viciu?

Mulți oameni trec cu vederea dependența de jocuri de noroc, tratând-o ca pe o „dependență minoră”. Cu toate acestea, această dependență este la fel de dăunătoare ca oricare alta. În Brazilia, aproximativ două milioane de persoane sunt viciate de jocurile de noroc, potrivit unui sondaj realizat de Universitatea din Sao Paulo (USP).

Toate dependențele acționează în aceeași regiune a creierului și stimulează producerea acelorași hormoni. Nerespectându-și dorința, fiecare dependent are reacții similare.

Așa cum explică episcopul Renato Cardoso, „în sensul propriu al cuvântului, dependența este orice obicei de a face ceva în mod repetat care ne aduce o anumită plăcere pe moment, dar în adânc ne prejudică”.

În cazul indianului raportat mai sus, dependența a atins proporții extreme. Cu toate acestea, milioane de oameni mențin dependențe care le fac rău zilnic, dar susțin că „este doar un obicei, nu o dependență”.

„Mâncând prea multă sare sau zahăr, spunând o minciună, petrecând ore întregi la jocul video, urmărind porno sau consumând altă mizerie pe Internet, consumând medicamente inutile, fumând, depinzând de altcineva, consumând droguri ușoare sau grele, consumând suc, având explozii de mânie ”, toate acestea pot fi considerate dependențe, din momentul în care oamenii își fac rău practicându-i, relatează Episcopul.

Potrivit acestuia, „primul pas în a fi liber de o dependență este să recunoști că o ai. Al doilea pas este să recunoști că ai nevoie de ajutor pentru a te opri. Semnul unui dependent este să se mintă singur când spune „mă pot opri oricând vreau”. Dacă ai fi putut, te-ai fi oprit deja ”.

Fie că este dependența de jocuri, droguri sau orice altceva, cel mai eficient mod de a-l vindeca este prin credință.

„Instrumentul care a eliberat cei mai mulți dependenți din istoria omenirii este de departe credința. Și acest instrument îl vom folosi pentru a te ajuta pe tine sau un membru al familiei tale care dorește să scape de o dependență, oricare ar fi aceasta”, spune espiscopul. 

Pentru a obține acest ajutor, participa la Tratamentul pentru Vindecarea Viciilor, la Catedrala Credinței din București pe șos. Fundeni, nr. 11, sector 2, Duminică la ora 15:00

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *