Cum să învingi sentimentalismul?

Mintea umană ia decizii prin două filtre: rațiunea sau emoția. Deci, există momente în care sensibilitatea are beneficiile sale. Cu toate acestea, există persoane care sunt extrem de dominate de ceea ce simt, aproape abandonând raționalitatea. Și asta împiedică diferite situații din viață.

Este precum acea persoană care se doboară atunci când așteptările lui sunt distruse. Se aștepta să primească un mesaj de ziua ei și nu l-a primit. Atunci, ea este rănită. Acest tip de poziționare tinde să fie depresiv, anxios sau chiar impulsiv, în funcție de caz.

Credința x sentimentalitatea

Cu toate acestea, credința autentică nu funcționează așa. „Când vorbim despre credință, vorbim despre ceva care este complet opus emoțiilor. Credința nu are nevoie să vadă, să simtă sau să atingă. Credința depinde doar de certitudine, care vine din încrederea în Cuvântul Celui care a promis ”, a explicat episcopul Renato Cardoso, în cadrul emisiunii „Inteligență și credință ”, pe data de 4 ianuarie.

Pentru a exemplifica acțiunea credinței, Episcopul ne-a reamintit povestea lui Iair, care a avut o fiică la un pas de moarte și care a cerut ajutorul Domnului Iisus:
”Pe când vorbea el încă, a venit unul din casa conducătorului sinagogii, spunându-i: Fiica ta este moartă; nu mai tulbura pe Învățătorul. Dar când a auzit Iisus, i-a răspuns, zicând: Nu te teme; crede numai și va fi făcută sănătoasă.” Luca 8:49-50

„Frica este o emoție. Și a crede nu are nimic de-a face cu emoția. Iair a trebuit să-și nege emoțiile în acel moment și să întărească certitudinea că, cuvintele lui Iisus vor fi împlinite ”, a comentat Episcopul.

Ce să faci?

Atunci, verifică mai jos 3 puncte pe care trebuie să le înțelegi pentru a depăși sentimentalismul:

1) „Pentru a depăși emoțiile, trebuie să te antrenezi să te concentrezi asupra faptelor și nu asupra a ceea ce simți despre fapte”, a remarcat Episcopul.

2) „Nu trebuie să mă concentrez asupra a ceea ce spun alții sau a ceea ce simt eu. Trebuie să mă concentrez asupra a ceea ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că acesta ignoră emoțiile ”, a continuat el.

3) „Concentrează-te pe ceea ce poți face și nu pe ceea ce nu poți face”, a concluzionat el.

Deixe o seu comentário

Ou preencha o formulário abaixo.

O seu endereço de email não será publicado. Campos obrigatórios marcados com *